“POLİS EŞLİĞİNDE GELİNMESİ YANLIŞ”
SEDAŞ yetkililerince toplamda 72 adresin sayaçları mühürlenerek elektrikleri kesildi. Roman vatandaşlar ise durum karşısında şaşkınlığını gizleyemeyerek yaşananları izledi. Konuyla alakalı olarak açıklama yapan Sakarya Romanlar Derneği Başkanı Orhan Tanyel, Roman Mahallesi olduğundan dolayı önyargılar ile elektrik kesimi için mahalleye polis eşliğinde gelinmesinin yanlış olduğunu söyledi. Tanyel, mahallelinin Sedaş ekiplerine karşı hiçbir şekilde yanlış bir hareketinin olmadığı halde polis ve Çevik Kuvvet eşliğinde elektriklerinin kesilmeye gelinmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

"DİĞER MAHALLELERE NEDEN ÇEVİK KUVVETLE GİDİLMİYOR?"
Tanyel, "Burası Roman Mahallesi olduğundan dolayı insanların kafasında önyargının doğurmuş olduğu sebepler var. Bunlardan ötürü burada hiçbir tepkiyle karşılaşılmamasına rağmen polis nezaretinde Sedaş ekipleri, mahallemize elektrik sayaçlarını kontrole veya faturasını ödememiş insanların elektriklerini kesmeye geldi. Önceden gelinip yanlış bir müdahaleyle karşı karşıya kalınmadı, kalınsaydı ondan sonrasında haklı duruma gelinerek, can güvenliğim yok  veya kötü bir hareketle karşılaştım diyerek polis nezaretinde elektrik kesmeye o zaman gelinmeli.

“KINIYORUM”
Ama insanlarımız buraya gelen Sedaş görevlilerine ne bir hal, ne bir harekette ne de bir hakarette bulundu. Buna istinaden de maalesef Romanlara olan önyargının doğurmuş olduğu sebeplerden dolayı polislerle gelinmiş. Bu ne kadar doğru? Bu neden farklı bir mahallede yapılmıyor? Niye diğer etnik grupların mahallelerine Çevik Kuvvetle elektrik saatleri kontrol edilmeye veya kesilmeye gidilmiyor? Bu ne kadar doğru yetkili insanlara sorarım ben bunu” Bu tarzı gerçekleştiren üst grup yetkilileri kınıyorum. Hiç bir işlem yapılmadan burada polis eşliğinde elektrik saatlerimiz kesmeye gelindi. Zamanında gelip incelemelerde bulunulmadı, faturalar gönderilmedi. Bu konuyla ilgili kaçak varsa elektrikleri tabi ki kesilsin, borç varsa borca istinaden gerekli işlem yapılsın. Ama biz önyargıyla polis eşliğinde gelinip bu duruma konulmamıza tepkiliyiz" dedi.

 Kesim sonrasında vatandaşlarla görüşen polis ve SEDAŞ ekipleri mahalleden ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi