Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle dün Karasu Yenimahalle tören düzenlendi. Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam “Ülkemizde 89 yıl önce, 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu göre ‘Türkiye Limanları ve Sahilleri arasında yük ve yolcu taşıması ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetleri bundan böyle, Türk vatandaşları ile Türk bayrağı taşıyan gemilerle yapılacağını’ hükme bağlanmıştır. Bu kanun ile sadece bağımsızlığımız ve denizlerimizdeki hükümranlık haklarımız perçinlenmiş, aynı zamanda denizciliğimizin gelişmesi için de, bir dönüm noktası olmuştur. İlçemizde de devam eden Liman inşaatının tamamlanmasıyla ticaret ve ekonomik hayatta kayda değer bir gelişme olacağı; bunun yanında Liman Başkanlığımızın daha da büyüyeceği ve aktif hale geleceği aşikârdır” dedi.
Konuşmanın ardından tekne ile denize çıkılarak denize çelenk bırakıldı. Karasu Kaymakamı tekne gezisinde dümene geçerek bir süre tekneyi kullandı.
Törene Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Karasu Emniyet Müdürü Sefer Serdar Çakır, Karasu Garnizon Komutanı kıdemli Yüzbaşı Bahadır Helli, Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, Karasu Liman Başkanı Ahmet Akalan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalık, Karasu Sosyal işler ve Kültür Müdürü Fatma tatlı  katıldı.

 

Editör: Haber Merkezi