Japonca çeviri, son yıllarda çok fazla ilgi uyandıran Japonca dilinin diğer dillere çevirisidir. Çok farklı olan alfabesi ile zor öğrenildiği düşünülen Japonca, teknik yapısı ile Türkçe ile çok ortak noktaya sahiptir. 128 milyondan fazla insanın konuştuğu bir dil olan Japonca nezaket ve resmiyetin dili olarak anılmaktadır. Ayrıca çok özel kültürleri ile Japonlar, dünyanın saygı duyduğu bir millettir. Hem siyasi hem de sosyal ilişkiler gereği Japonca çeviri çokça başvurulan hizmetlerden biridir. Bazı düşünceler ve duygular Japonca ’da çok kolay ifade edilebilirken bazıları için bir karşılık bulmak zor olabilecektir. Tam bu noktalarda dikkatli olunmalı ve olabilecek en iyi en yakın anlam eklenmelidir. Japonca ayrıca çok zengin ve gelişmiş bir dil olduğundan yazı stili de Kanji adı verilen özel bir sistemle ifade edilmektedir. 2 alfabe sistemi bulunan Japonca, Katakana ve Hiragana alfabelerini kullanmaktadır. Bazı tarihsel iddialara göre Japonca, Korece dilinden türemiştir.

Çeviri yapılırken neden dikkatli olunmalıdır?

Çeviri yapılırken belli hazırlık aşamaları ve bu aşamalarda dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bir metnin çevirisi yapılacaksa öncelikle o metin parçalara ayrılmalıdır. En kolay ve hızlı bir şekilde çeviri işleminin yapılması için gerekirse cümle cümle ayrılmalıdır. Hızlı olduğu kadar bu işlerin hatasız yapılması gerekmektedir. Bu işler yapılırken mutlaka sözlük, çevrimiçi sözlük kişinin yanında olmalıdır. İlk olarak metin anlaşılmak için okunmalıdır. Yıllar içinde iyi bir çevirmen olmak için yapılan çeşitli egzersizler olabilecektir. Bunlar; gazete çevirisi, çevrimiçi egzersizler, şiir çevirisi, günlük çeviriler ve en önemlisi konuşmaktır. Metinde ana fikir kavrandıktan sonra işlem daha kolay olacaktır. Çeviri süreci ilerledikçe ayrıntılar atlanmamalıdır. En az bir kez olacak şekilde çeviri kontrolleri yapılmalıdır.

Çeviri talepleriniz ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için www.okeanostercume.com.tr web sitemizi ziyaret edebilir veya 0212 221 45 21 ve 0553 910 31 32 numaralı MOBİL / WHATSAPP / TELEGRAM hattımız aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi