Kamu kurum ve kuruluşlarına iade-i ziyaretlere devam eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Müftülüğünü ziyaret ederek din görevlileriyle toplantıda bir araya geldi. Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli’nin de eşlik ettiği ziyarette İl Müftüsü İhsan Açık ile müftülük yetkileri tarafından karşılanan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Müftülüğün çalışmaları, hac ve umre faaliyetleri ile Kur'an Kursları hakkında bilgi aldı.

EN BÜYÜK DESTEK
Müftülük Konferans Salonunda Müftülük yetkilileri, 16 ilçe müftüsü ve din görevlileri ile tanışma toplantısı gerçekleştiren Vali Nayir, “Dünya kuruldu kurulalı iyiler ve kötülerin mücadelesi devam ediyor. Habil ile Kabil’den başlayan bu mücadele, kıyamete kadar sürecektir. İyiler ve kötüler hep var olup, iyiler kendi sayılarını artırmaya çalışacak, iyilerin sayısı arttıkça da suç azalacaktır. En önemlisi de suçla mücadelede bizlere en büyük desteği siz sağlamış olacaksınız. Eğer hakkıyla üzerimize düşeni yerine getirirsek, her kesimin daha rahat bir şekilde görev yapacağına inanıyoruz.”

HÜSN-Ü MİSAL
“Lisan-ı hal ve lisan-ı kal diye iki ayrı husus vardır. Dil ile söyleneni hayatımızla, yaşantımızla yerine getirmediğiniz zaman, tesirinin olmayacağını da biliyoruz. Özellikle bu konuda cemaatinize söylediklerinize önce kendinizin uyması önem arz etmektedir. Yaşadığımızı anlatmamız, inandığımızı anlamamız, hüsn-ü misal olmamız gerekmektedir. Eğer bunları yaparsak, bu görevin hakkı da verilmiş olur.

BAŞKASININ ACISI
“Kendi acımızı duyuyorsak canlıyız demektir, kendi acımızla birlikte başkalarının acısını da duymaya başlamışsak insan olmaya başlamışız demektir. Diyanet camiamıza da yakışan, tüm insanlığın dertleriyle dertlenip çözüm için hedefler oluşturmaktır. Böylece Cenab-ı Mevla’nın da rızasını kazanmış oluruz” dedi.
Toplantının sonunda Diyanet Camiasının çalışmalarının herkesi yakından ilgilendirdiğini ve etkilediğini belirten Vali Nayir, son olarak il müftülüğünde aile ve dini rehberlik bürosunu ziyaret edip faaliyetler hakkında bilgi alarak çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi