Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu il ekonomik toplantılarını Söğütlü 3. OSB’deki işverenlerle devam ettirdi. Vali İrfan Balkanlıoğlu, daha önce 1. ve 2. OSB’de gerçekleştirdiği İl Ekonomik Toplantısı kapsamında, Söğütlü 3. Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ve işverenleri ile bir araya geldi. Söğütlü 3.OSB’de düzenlenen toplantıda istihdama katkı sağlayacak olan kapasite artırımları ve yeni yatırımlar ile işverenlerle işbirliğinin geliştirilmesi konuları değerlendirildi.

ON BİN KİŞİ İSTİHDAM
Söğütlü 3. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Güneş, OSB yönetimi adına yapmış olduğu bilgilendirmede Söğütlü 3.Organize Sanayi Bölgesinde toplam 4 bin 500 kişinin istihdam edildiğini, tam kapasiteyle faaliyete geçildiğinde 10 bin kişinin istihdam edileceğini ifade etti. Diğer taraftan, Başkan Güneş, 2018 yılında üretime başlayacak olan 8 firmanın ilave 500 kişinin üstünde istihdam sağlayacağının müjdesini verdi.

İŞVERENLERE ÇAĞRI
Toplantıda işverenlere seslenen Vali Balkanlıoğlu, işverenlerin üretim ve istihdam konusundaki sorunların çözümü hususunda devletin bütün kurumlarıyla yanlarında olduklarını belirtti. Vali Balkanlıoğlu ayrıca, İŞKUR’ un kurs ve program desteklerinin devam ettiğini, ilave istihdam olarak işe alınanların 3 aydan 6 aya kadar asgari ücret üzerinden maaşlarının İŞKUR tarafından ödendiğini, katılımcıların istihdam edilmeleri halinde de SGK sigorta prim teşviklerinden yararlanabildiğini hatırlatarak, işverenlere bu desteklerden yararlanma çağrısında bulundu.

İNCELEME VE TEŞEKKÜR
İl ekonomik toplantısı sonrası Vali Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyet, 3.OSB deki fabrikaları ve üretim alanlarını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. İlk olarak Güneşoğlu Süt Gıda San. ve Tic. A.Ş. ile Seher Mensucat Tekstil San. ve Tic. A.Ş. işyerlerini, daha sonra Aydın Mensucat Döşemelik Kumaş San. Tic. A.Ş. işyerini, son olarak da en ileri teknolojiyle donatılmış olan Türkiye’nin en büyük entegre tavuk eti üreticisi olan Şenpiliç Gıda Sanayi A.Ş. fabrikasını ziyaret ederek istihdama ve ihracata sağladıkları katkılarından dolayı firmaların yöneticilerine teşekkür belgesi verdi.

KATILANLAR
İl Ekonomik Toplantısına Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Belediye Başkanı Hüseyin Genç, İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, SGK İl Müdürü Erhan Çavuş ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Özcan Keskin ve 3.OSB işverenleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi