ISO Kalite Belgesi Nedir?

ISO kelimesi açılımı ile (international organization for standardization) Uluslararası Standartlar Teşkilatı anlamına gelmektedir. Çalışma sahalarına giren elektrik ve elektronik mühendisliği konularının dışarısında, tüm teknik ve teknik dışı olarak belirlenen dallardaki standartların oluşması çalışmalarını yürütmek gayesi ile resmi olarak 23 Şubat 1947 tarihinde Cenevre'de kurulmuş uluslararası teşkilattır.

ISO Belgeleri, üçüncü taraf denetim aracı ile alınan kalite belgeleridir. Bu belge ile işletmelerin sahip oldukları kalite belgelenebilir. İşletme küçük veya büyük fark etmez kalite belgelerini zorunlu tutarlar.

ISO Belgeleri, ürün veya hizmetin kalitesi ve müşteri şartları ile ne derecede uyuştuğunu göstermektedir. Ayrıca müşterinin aldığı hizmet ne kadar iyi ve kaliteli olduğu gibi verilere buradan ulaşılır. ISO belgeleri kapsamında ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesi, ISO 14001 Çevre Yönetim Belgesi, ISO 27001 Belgesi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Belgesi gibi farklı sektörler için oluşturulan çeşitli sertifika belgelerde girer. Bu yazımızda ISO Kalite belgelerini detaylı olarak işledik, yazımıza buradan ulaşabilirsiniz: https://tetko.com.tr/kalite-belgesi-nedir-kalite-belgeleri-nelerdir/

Tüm sektörlerdeki firmalara TETKO - Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş tarafından ISO Kalite Belgelendirme, OHSAS, CE ve CMP belgelerinin danışmanlığı yapmaktadır.

TETKO - Teknik Kontrol ve Belgelendirme Anonim Şirketinin düzenlediği yıl sonu indirimi ile firmalara %25 indirimli olarak belgelendirme danışmanlığı vermektedir. 31/12/2020 tarihine kadar geçerli olan bu indirimden sizde şirket olarak yararlanmak için hemen iletişime geçin. https://tetko.com.tr/iletisim - [email protected]

Telefon: 0(212) 211 55 05
Belgelendirme Danışmanı;
Perihan Hanım: 0(533) 782 3181
Ceyda Hanım: 0(507) 183 3699

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi

ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesi diğer yönetim belgeleri arasında en çok bilinen ve en çok talep gören belgedir. Bu belge ile kalite yönetimi, kalite yönetim sistemleri ve müşteri memnuniyeti kolaylıkla denetlenmektedir. Bu belgeye iso 9001 denmektedir.

ISO 9001 ile işletmelerin büyümesi ve gelişmesi sağlanır. Bu belge etkileyici olarak görülen bir iş geliştirme belgesidir. Bu belgeyi alarak rakiplerinizden daha önde olursunuz ve aynı zamanda tüm operasyonel süreçlerinizi en iyi şekilde izlenip yönetilir.

Bu bağlamda maddi tasarruf ve kâr artışı yaşamış olursunuz. Daha fazla iş imkanı bularak müşterilerinizin olan memnuniyetlerini arttırmış olacaksınız.

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi

Kalite Belgelerinin arasında çok önem arz eden bu belge türü ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgeleri, kalite belgesi kapsamında çevresel etkileri azaltma ve güvenirlik açısından işlerinizin büyümesi için yardımcı olacak bir belgedir. Bu belge işletmelerin, çevre sorumluluğunu daha iyi karşılamalarına yardımcı olacak ve çevresel ilgiyi mali tasarruflarını bulmaya yarayacaktır. ISO 14001 Belgesine sahip olan şirketlerin yüzde olarak çoğunluk kesimin çevresel uyum gelişmiş, kurumsal itibarını yükseltmiş ve çalışılan kişilerin memnuniyetini arttırmıştır.

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgesi

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Belgesi tüm gıda zincirleri içerisinde uluslararası bir standarttır. Paketleme malzemeleri, temizlik maddeleri ve malzemeleri gibi birbiriyle ilintili kurumları da kapsamaktadır.

Ayrıca ISO 2200 Belgesi gıda güvenliğinin sağlanmasının dışında kabul gören kilit bir bileşen belgedir. Kilit belge olarak adlandırdığımız kısım etkileşimli iletişim, sistem yönetimi, yönetim sistemini geliştirme ve güncellenmesini sağlamaktadır. Önceden gerekli olan program ve tehlike analizi planıyla gıda güvenlik tehlikelerinin kontrolü sağlanmaktadır.

ISO 10002 Müşteri Şikayet Yönetimi Sistemi

ISO 10002 Kalite Belgesi, müşteri şikayetlerinin daha etkin yönetilmesinin sağlandığı bir belge diyerek kısa bir tanım yapabiliriz. Bu belge ile şikayetleri daha etkin yönetebilmek için çok önemlidir. Müşteri memnuniyetinizi arttırmak için ve telafi fırsatı alabilmek için oldukça ihtiyaç duyulan belgedir.

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi

ISO 27001 Belgesi işletmelerin bilgilerini koruyan ve kaliteyi ön plana çıkaran belge türüdür. Kendinizin ve müşterilerinizin gizli bilgilerini güvende tutmalarına ve bilgilerini doğru yönetmelerine yardımcı olan bir iso belgesidir.

ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri Belgesi

İş güvenliği, insan hayatı söz konusu olduğundan iso 45001 en önemli kalite belgesidir. ISO 45001 kalite belgesi dendiğinde, bir şirketin kalbi olan personellerinin korunması amacıyla iş güvenliği ve sağlığı belgesi diyebiliriz. İş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi kapsamında işletmedeki proaktif risklerin önlenmesini ve iş sağlığı performansının sürekli olarak gelişmesinde rol oynarak organizasyonel dayanıklılık vermektedir.

ISO Kalite Belgesi almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Yıl bitmeden indirim kampanyamızdan sizlerde şirket olarak faydalanın: https://tetko.com.tr/kalite-belgesi-nedir-kalite-belgeleri-nelerdir/

Telefon: 0(212) 211 55 05
Belgelendirme Danışmanı;
Perihan Hanım: 0(533) 782 3181
Ceyda Hanım: 0(507) 183 3699

Editör: Haber Merkezi