Türkiye/Azerbaycan dostluk ve kardeşliğinin sempozyumla buluştuğu organizasyon başarıyla tamamlandı.

Sakarya Üniversitesi, Akademik Platform ve Architecture and Construction University işbirliği ile bu yıl 5.si düzenlenen Uluslararası Mühendislik ve Bilim Alanında Yenilikçi TeknolojilerSempozyumu (ISITES2017) 29–30 Eylül 2017 tarihlerinde Bakü/Azerbaycan’da gerçekleştirildi. Türkiye/Azerbaycan dostluk ve kardeşliğinin sempozyumla buluştuğu organizasyon başarıyla tamamlandı.

Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Gulchohra Mammadova, Sakarya Üniversitesi adına Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Akademik Platform adına da Yrd. Doç. Dr. Hakan Aslan’ın konuşmalarıyla başlayan sempozyumda Türkiye de dahil 17 farklı ülkeden katılımcılar toplam 215 bildiri sundu.

SEMPOZYUM İLE İŞBİRLİKLERİMİZ DAHA DA GÜÇLENECEK
Tüm katılımcılara Hoşgeldiniz diyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Gulchohra Mammadova, ev sahipliğinden dolayı son derece memnun olduklarını dile getirdi. Gerçekleştirilen işbirliklerinin oldukça önemli olduğunu belirten Mammadova, düzenlenen sempozyumun birlikteliği daha da güçlendireceğini söyledi. Sakarya Üniversitesi’ne ve Akademik Platform yetkililerine ve organizasyonda yer alan tüm ekibe teşekkürlerini sundu.

PLANLI VE SİSTEMATİK ÇALIŞMALAR NETİCESİNDE PEK ÇOK BAŞARI ELDE EDİLDİ
İlklerin üniversitesi olma yolunda hızla ilerleyen Sakarya Üniversitesi’nin, gerçekleştirdiği ve uygulamaya koyduğu planlı ve sistematik çalışmalar neticesinde önemli başarılara imza attığını belirten Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, özellikle SABİS Sistemi, Uygulamalı Eğitim Modelleri ve Üniversitenin kalite süreçlerindeki başarıları hakkında detaylı bilgiler verdi. Sakarya Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği bu uygulamalarla pek çok üniversiteye örnek model olduğunu ifade eden Sarıbıyık, başarıların artarak devam edeceğini vurguladı.

SAĞLANAN OLUMLU SİNERJİ YENİ PROJELERE DÖNÜŞECEK
Akademik Platform adına konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Hakan Aslan, uluslararası ölçekli ve geniş bir katılımlı bu sempozyumun, global ölçekli akademik işbirliğine çok değerli katkılar sunduğunu ifade ederek, sağlanan sinerjinin önemli kazanımlara ve uygulama projelerine ön ayak olacağına vurguda bulundu.

ISITES2018 ÇALIŞMALARI ŞİMDİDEN BAŞLADI
Sempozyumun tamamlanması itibariyle 2018 çalışmaları da hızlı başladı. ISITES2018’in Sofya/Bulgaristan, St. Petersbug/Rusya ya da Selanik/Yunanistan’da gerçekleştirilmesi planlanıyor. Hangi ülke ve şehirde olacağı katılımcıların önerileri doğrultusunda anketle belirlenecek.

Editör: Haber Merkezi