ADAPAZARI MECLİSİ TOPLANDI

Adapazarı Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı, salgın önlemleri eşliğinde gerçekleştirildi. Başkan Mutlu Işıksu’nun başkanlığında 7 maddelik gündemle toplanan mecliste bir konuşma yapan Işıksu, vefat eden İYİ Parti’li meclis üyesi Ahmet Özbudak’ı andı. Merhum Özbudak’ın ardından İYİ Parti Meclis üyesi olarak görevlendirilen Salih Eroğlu’na hayırlı olsun temennilerini ileten Işıksu, Büyükşehir Belediye Meclisinde görev alan AK Partili Meclis Üyesi Behlül Bayrak’a başarılar diledi.

ÖZBUDAK’I ANDILAR

Gündem dışı konuşmalarda ilk olarak söz alan AK Partili meclis üyesi Hasan Karagüzel, “Ahmet Özbudak kardeşimizin vefatı sebebiyle kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine ve meclisimize başsağlığı diliyorum. Daha önce beraber çalıştığımız meclis üyesi arkadaşlarımız Rıdvan Taş ve Mahmut Arslan’ı da bu vesileyle rahmetle anıyorum. Aynı zamanda dün 28 Şubat darbesinin yıldönümü idi. 28 Şubat’ta benim de çocuğum büyük bir mağduriyet yaşadı. Birçok çocuğumuz ne yazık ki eğitim hayatını sürdüremedi. Darbeci zihniyeti kınıyorum, bir daha buna asla fırsat vermeyeceğiz.” derken AK Partili Meclis Üyesi Behlül Bayrak ise, “Ahmet Özbudak ağabeyimiz örnek aldığımız bir insandı. Allah rahmet eylesin. Yoğun kar yağışını geride bıraktık, zaman zaman vatandaşlarımızdan Belediyemizin kar küreme çalışmaları için teşekkür ve tebrikler aldık, bunu meclisimize iletmek istiyorum. Belediyelerimiz kar küreme çalışmalarında hızlı ve başarılı bir hizmet verdi.” şeklinde konuştu. İYİ Partili Meclis Üyesi Ahmet Bıçkıcı ise gündem dışı konuşmasında, “Hem parti hem mecliste beraber görev yaptığımız Ahmet kardeşimize rahmet diliyorum. Bu vesileyle aramıza katılan Salih Eroğlu kardeşimize başarılar diliyorum. Bugün Türkiye Doğu Akdeniz’de cesur adamlar atıyorsa Ecevit ve Erbakan sayesindedir. Erbakan, ondan sonraki süreç içerisinde de aldığı ekonomik kararlarla bu ülkenin işçisine, emekçisine ve çiftçisine rahat bir nefes aldırdı. Çok haksızlıklar görse de üslubunu asla bozmadı. 27 Şubat ölüm yıl dönümü idi, mekânı cennet olsun.” derken CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay ise, “Meclis üyesi arkadaşımız Ahmet Özbudak’a Allah rahmet eylesin. Sevdiklerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.” dedi. Çark Deresi’nin temizliği konusunda daha fazla hassas olunmasını Belediyelerden talep ettiklerini belirten Akbay, Güneş Enerji Santralleri ile ilgili de önerilerini paylaştı.

IŞIKSU’DAN SALGINA KARŞI DİKKAT MESAJI

Gündem dışı konuşmalar için meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Mutlu Işıksu, konuşmasında, Gara’daki şehitleri andı, 28 Şubat, Necmettin Erbakan’ın vefat yıl dönümü ve salgınla mücadele konusunda mesajlar verdi. Salgına karşı daha özverili olunması gerektiğini vurgulayan Başkan Mutlu Işıksu, “Çok kıymetli hemşehrilerimizden salgın tedbirlerinde daha hassas ve daha dikkatli olmalarını istirham ediyoruz. Yarınımızı unutmadan, bugün maskemizi, temizliğimizi, hayatımızı ve sevdiklerimizi yarım bırakmayalım. Koronavirüs aşısı ile sevdiklerimize sarılmak inşaallah uzak değil. Aşı sırası gelen tüm hemşehrilerimiz mutlaka aşılarını yaptırmalı. Ben de şahsen, aşımı oldum, bu konuda daha özverili davranarak şehrimizin bu sıkıntılı süreçten kısa sürede kurtulmasını hep birlikte sağlamalıyız.” diye konuştu.

MÜZE İÇİN RESTORASYON BAŞLIYOR

Adapazarı Belediyesi’nin çalışmalarından ayrıntılar aktaran Başkan Işıksu, “Mesai arkadaşlarımızın toplu sözleşmelerini imzaladık. Hem çalışanlarımız hem de sendika gelinen noktadan mutlu. Bizler de memnunuz. İşçi hakkını iyi bilen biriyim. 25 yıl boyunca işçi olarak çalıştım. Çok güzel artışlarla inşaallah daha da gayretli bir şekilde çalışacağız. Çok sevdiğimiz Adapazarı’mız için sevgi ve emekle çalışmaya, hemşehrilerimizi mesai arkadaşlarımızla birlikte mutlu etmeye devam edeceğiz. Projelerimizde de her geçen gün güzel gelişmeler var. Adapazarı’mızın kimliğine, ruhuna, tarihine saygıyla güzel çalışmaları bir bir neticelendiriyoruz. Tarihi İslam Ticaret bir diğer adı ile Türk Ticaret Bankası’nın binasını aslına uygun restore edeceğiz. İhaleyi kazanacak firma restorasyon çalışmalarını hemen başlatacak. Bankanın tarihi simgelerinin bulunduğu bir Müze Şubenin de yer alacağı bu çok önemli çalışma ile şehrin ticaret ve kültür tarihini müze ziyaretçilerine tanıtmak istiyoruz. Müzemiz geliyor, heyecanlıyız, mutluyuz.” dedi.

MAHALLE MAHALLE ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR

Mahalle mahalle çalışmalar hakkındaki ayrıntıları meclis üyeleri ile paylaşan Başkan Işıksu, “Mahallemi Güzelleştiriyorum projesiyle Adapazarı’mızın mahalle ve sokaklarını yenilemeye ve güzelleştirmeye devam ediyoruz. Altyapısı biten sokaklarımızda, engellilerimizin erişebilirliğine uygun şekilde, asfalt, parke, kaldırım, aydınlatma ve ağaçlandırma olmak üzere birçok aşamadaki çalışmalarımızı neticelendirdik ve sokaklarımızı oldukça şık bir görünüme kavuşturduk. Etap etap gayretle, birçok mahallemize dokunacak ve Adapazarı’mızı daha da güzelleştireceğiz.”

İKİ MAHALLEYE ÇOCUK HAKLARI SOKAĞI

“84 mahallemizde, toplam 485 adet çocuk parkı, spor parkı ve spor sahamız var ve planlarımıza uygun şekilde sayılarını artırmaya devam edeceğiz. Ayrıca tabii Çocuk Hakları Sokağımızdan da bahsetmemiz gerekir. Şeker ve Karaman mahallelerimize kazandırdığımız Çocuk Hakları Sokaklarımızla hemşehrilerimizi mutlu etmenin sevincini yaşıyoruz. İnşaallah Çocuk Hakları Sokaklarımızdan iki adet daha Adapazarı’mıza hediye ediyoruz.”

MUHTARLIK BİNALARI, CEMİYET ALANLARI VE PAZAR YERLERİ

“Bölgelerinde önemli bir ihtiyacı giderecek olan, tespit ettiğimiz mahallelerimizde muhtarlık binaları ve cemiyet alanları da kazandırıyoruz. Ada Pazar Güneşler Yerleşkemizde çalışma başladı, iki mahallemize daha pazar yeri kazandırmak için start veriyoruz. Projelerimizi birer birer hayata geçirmenin, beğenilen projelerimizin kapsamını genişletmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşaallah daha fazla gayretle hedeflerimize ulaşacağız.” ifadelerini kullandı.

MECLİS GÜNDEMİ

AK Parti Adapazarı İlçe Yerel Yönetimler Başkanı Ömer Terzioğlu, AK Parti Adapazarı Gençlik Kolları Başkanı Efe Kuşdili, MHP Adapazarı İlçe Yerel Yönetimler Başkanı Dursun Ali Çinili, İYİ Parti Adapazarı Belediyesi Yedek Meclis Üyesi Zafer Şen, CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin’in katıldığı Mart ayı meclisinin yedi maddelik gündeminde dört madde oy birliği ile kabul edilirken, iki madde hukuk komisyonuna oy birliği, bir madde ise İmar Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

Adapazarı Belediyesi’nin bir sonraki olağan meclis toplantısı, 5 Nisan Pazartesi günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi