Sakarya Sinerji Grubunungerçekleştirdiği toplantıda bu aykiana gündem başlığı olarakSakarya'nın Ülkemizde markalaşan Sakarya Ar-Ge, İnsan Kaynakları ve Girişimcilik Fuarı (SAGİF2017) oldu. Ayrıca ilimizin kamu kurumlarının ve STK'ların gerçekleştirdiği faaliyetler ve projeler de katılımcılarla paylaşıldı.

SAGİF2017 18-19-20 MAYIS’TA SAKARYA DEMOKRASİ MEYDANINDA

SAGİF Fuarı hakkında katılımcılara bilgi veren Sakarya Makine İmalatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tansel Cavit Kulak: “Bu yıl katılımcılara 4. Kez kapılarını açacak olan SAGİF2017 İstihdam Fuarı'nın 18-19-20 Mayıs’ta Sakarya Demokrasi Meydanındayapılması ve olumsuz hava şartlarının oluşması durumda ise alternatif çözüm üretilmesi için çalışmalarımız oldu. SAGİF2017'ninbu yıl ki sloganı ise "İş, Sizi Arıyor" olacak. Fuar kapsamında 200'e yakın kamu kurumu, işletme ve STK'nın katılımı bekleniyor. Fuarın hedef kitlesini ise ulusal/uluslararası işletmelerin işyeri temsilcileri, farklı üniversitelerin öğrencileri ve mezunları ile diğer illerdeki üniversite öğrencileri, iş değiştirmek isteyen nitelikli işgücü, yükseköğretim seçeneklerini tanıyarak kariyer planlaması yapacak meslek seçme aşamasında bulunan tüm lise son sınıf öğrencileri ve iş arayanlar oluşturuyor” şeklinde konuştu.

 SİNERJİ HİÇ EKSİLMEDEN DEVAM EDİYOR.

Nitelikli insan yetiştirme ve bu yolda birlikte hareket edebilme çabası ile başlayan Sakarya Sinerji yolculuğunda önemli bir mesafeye gelindiğini belirten Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK: "Sakarya kurumları olarak Türkiye'de örnek olarak gösterilebilecek olumlu bir sinerji yakaladık, bu sinerjiyi devam ettirdiğimiz sürece SAGİF gibi daha bir çok güzel işlere imza atacağımıza eminim. Sinerjimizin hiç eksilmeden devam etmesi bizim çalışma alanlarımız için son derece önemlidir" dedi.

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE YÜKSEK STANDART

KÜSİ’nin çalışma alanları, Ar-Ge Reform Destek Paketi ve Teknolojik Ürün Yatırım desteğinin kapsadığı destek ve muafiyetlerinin önemini hap bir bilgi ile katılımcılara sunanKamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği İl Temsilcisi ve Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin ENGİN: “Ülkemizde Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği’nde, paydaşlar arası sinerji ve işbirliğinin artırılması, sanayimizin rekabet gücü ve katma değeri yüksek teknoloji ağırlıklı, sürdürülebilir bir yapıya kavuşması için çalışmalarımızı son sürat devam ettiriyoruz. KÜSİ kapsamında bu yıl 133 firma ziyareti ve çok sayıda bilgilendirme toplantısı yaptık. Bu ziyaretlerde işletmelerin talep ve sorunlarını dinlediğimizde karşımıza çıkan en önemli problemin, daha çok mikro büyüklükteki işletmelerde Ar-Ge ve yenilikçi çalışmaların farkında olmamaları oldu. Personel ve nitelikli eleman sorunu ile devlet teşviklerinin geç alınması gibi başlıca sorunlarda çok kez dile getirildi. Bizler tam da bu sorunların gölgesinde ortaya çıkan çalışma grupları olduğumuz için ziyaretlerimizin önemi ve görevlerimizin ne denli önemli olduğu pekişmiş oldu” diye devam etti.

TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIMINA %80 HİBE

Ar-Ge Reform Paketi ve Teknolojik Ürün yatırım desteği hakkında da bilgi veren ENGİN şöyle devam etti: “ Ar-Ge ve tasarım çalışmaları yapan firmaların destek ve muafiyetlerinden yararlandırılması konusunda son derece önemli bir reform paketi olan bu çalışma tasarım merkezlerine; vergi indirimi, sigorta primi desteği, gelir vergisi stopajı desteği ve damga vergisi gibi birçok kolaylık sağlamaktadır. Ar-Ge merkezi kurmak isteyen, bakanlık tarafından açıklanan bazı işletmelerin de personel sayısında azalıma gitmesi ve Ar-Ge merkezlerinde istihdam edilecek ‘Temel Bilimler’ mezunlarının maaşlarının iki yıllığına bakanlık tarafından karşılanması son derece önemlidir. Teknolojik ürün desteği paketi ise desteklenen yatırım türleri kapsamında mikro ve makro ölçekli işletmelere, tamamen yeni makine ve teçhizat, yapılaşması tamamlanmış yatırım alanı gibi birçok alanda %80 oranında hibe desteği sunmaktadır.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi