‘ENERJİMİ HER ALANDA KULLANDIM’
Enerjisi ve tevazusu ile programa renk katan Baki Demir, aile ve eğitim hayatını devamında iş serüvenini anlattı. Çocukluğunun Donatım’da geçtiğini ve renkli bir çocukluğu olduğunu, Sakarya’nın en büyük değerlerinden biri olan Sakaryaspor ve Harmanlıkspor’da geçen futbol anılarını anlattı.

Gençlik ve çocukluk yıllarını dolu dolu geçirdiğini söyleyen Demir, halen çocukluğundaki enerjisini kaybetmediğini ve bu enerjiyi hayatının her alanında kullandığını belirtti.

Eğitime çok önem verdiğini, eğitim konusunda çok hassas olduğunu belirten Demir, bir insanın birinci mualliminin annesi olduğunu daha sonra ailesinin ve rol model edindiği kişilerin geldiğini ifade etti. ‘Çocukluğumuzda herkesi görebilme ve her insandan istifade edebilme şansımız vardı, insanlar iç içe ve birbirini eğiterek yaşıyordu. Günümüzde biraz daha bireysel yaşamaya başladık böyle olması toplumumuz açısından şanssızlık’ ifadeleriyle dünden bugüne şekillenmiş toplum değerlerinin üzerinde durdu.

‘HER ŞEYİN BAŞI İLETİŞİM’
Markatek şirketinin kurulma serüvenini anlatan Baki Demir, mesleklerinin iyi bir pazarlamacı, iyi bir işletmeci ve iyi bir girişimci olmak üzerine bina edildiğini ifade etti. ‘Tüm bu özelliklerimizi çalıştığımız alanlarda en iyi sonuçlar alacak şekilde yönlendirdik. Her şeyin başı iletişim. Ticaretinde, alışverişinde her işin başında doğru ve verimli bir iletişim gelmektedir. Mesleğimizde en değerli olgular veriler ve bilgilerdir. Elimizdeki değerli verileri, doğru müşteriye, doğru şekilde iletmeyi hedef belirledik’ sözleri ile çalışma prensiplerini, stabil kalmamak adına verdikleri çabayı anlattı.

Mesleğinde üç ayağının olduğu söyleyen İş İnsanı Baki Demir, birçok farklı alanda insanlara stratejik hizmetler sunduklarını, bu hizmetleri verirken teknoloji ile birlikte gelişen yeniliklere ayak uydurabilmek adına kendilerini daima revize ettiklerini ulusal ve uluslararası platformda tüm yeniliklere ayak uydurabilmek için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

‘MARKALAŞMANIN ÖNEMİ’
Programın devamında Yahya Bakır’ın; markalaşmanın ve marka tescil etmenin iş hayatında ne gibi avantajlar doğurduğu’ sorusuna İş İnsanı Baki Demir, ‘Markalaşmanın ve marka tescilinin iki farklı kavram. İnsanlar işlerini, uğraşlarını bir çocuk gibi görmeli ve tıpkı bir çocuğa nüfus kâğıdı alındığı gibi markanın da tescil edilmesi gerektiğini ve ancak bununla birlikte bu markanın geliştirilip büyütülürken duyularınıza hitap eden markalar üretilmesi gerekir’ diyerek markalaşmanın önemini, emek gerektirdiğini ve şirketlere sunduğu kazanımlarını anlattı.

‘HER FİKİR DEĞERLİDİR’
“Dünyanın gidişatı ister istemez bizim aksiyonumuzu belirliyor. Topraklarımızda derin bir kültür var, daima yenileşme ve gelişme üzerine adımlar atıyoruz” diyen Demir, müşterilere marka vekilliği yapmak için belli bir eğitim hayatının ve ardından gelen sınavların başarı ile sonuçlanması daha sonrasında da piyasadaki bilgi, çevre ve sermayeye erişmek gerektiğini ifade etti.

Yaklaşık 20 yıldır mesleğini icra ederken hiçbir fikri küçük görmediğini, her fikrin değerli olduğunu ve ehil kişilerin elinde muazzam bir hale dönüştürebileceğine inandığını, belirtti.

Programın devamını ‘Şehir Konuşuyor’ sosyal medya hesaplarından ve Yeni Sakarya Gazetesi ve internet sitesinden takip edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi