Başkan Püsküllü; “16.12.2018 tarihinde Hendek İlçemizde yaşanan elim olayın bugünlerde kimi yayın ve sosyal medya hesaplarında gündeme farklı bir şekilde dile getirilmesi üzerine bu zorunlu açıklama yapılmıştır.
Hadisenin sebebini çarptıran “etnik bir nedenden kaynaklanmış” gibi algı yaratılmaya çalışılmasının aslıyla hiçbir ilgisinin olmadığı Sakarya Valiliğimizin yaptığı tetkik ve incelemeler sonucunda olayın bütün vehametini gün yüzüne çıkartmıştır.
Olayda her iki tarafın da önceden birbirlerini kesinlikle tanımadıkları, alkollü olan ve pek çok suçtan sabıka kaydı olan zanlının yüksek sesle ve küfürlü bir şekilde konuşması üzerine ikaz edildiği için çıkan tartışmaya bağlı olarak bu müessif hadisenin yaşandığı tanık beyanlarından da açıkça anlaşılmıştır.
Cinayet faili olaydan sonra emniyet görevlilerinin ısrarlı takibi sonucunda Sakarya halkının da yakinen bildiği üzere Bursa İlinde yakalanarak tutuklandığı açıkça bilinmektedir. Sosyal medyada yer aldığı şekilde tahkikatın hiçbir aşamasında belirtilen bir ifade söz konusu değildir.
Adresi belli çevrelerce yapılan ve toplumu ayrıştırmaya/kutuplaştırmaya yönelik maksatlı, asılsız haber ve algı operasyonlarının kardeşliğimize halel getirmeye yönelik bir tutum içerisinde paylaşım yapılmaması ne kadar manidar olduğu halkımız tarafından açıkça bilinmektedir.
Sosyal medya ve çeşitli paylaşım adreslerinden algı operasyonuna kalkışan şahsiyetleri şiddetle kınıyor, bu tutum ve davranışın büyük bir vatani suç olduğunu altını çizerek ifade etmek istiyorum.
Olayı bütünüyle bilen Hendekli vatandaşlarımızın hadisenin ilk anlarından itibaren takındığı tavır ve yaptığı paylaşımlarda bu ırkçılık iddialarına gerekli cevabı verdiğini de biliyor ve teşekkürlerimizi sunuyorum. Allah’ın izniyle kardeşliğimize hiçbir güç halel getiremeyecektir.”

Editör: Haber Merkezi