Dünyanın en çok satılan akıllı telefonlarından biri olan İPhone ABD’nin en popüler telefon markalarında biridir. Türkiye’de de tercih edilen bu telefonun yeni modelleri çıktığı andan itibaren kısa sürede tükeniyor. 2007 yılı itibariyle üretime başlayan telefon şu an için İPhone 14 serisini piyasaya sürmüş durumdadır. 5G uyumlu bu yeni seri kamera görüş özelliği ve diğer özellikler bakımından rakiplerini zor durumda bırakıyor.

Akıllı telefon dünyasına adım adan İPhone, dokunmatik ekranlı ilk telefonu üretti. İlk modeller 3.5 inç ti ve boyutları küçüktü. Sonraki modellerde medya özelliğinin artması ile birlikte ekran genişlemeye başladı. İPhone 14 fiyatları diğer modellere göre yüksektir.

İPhone Model ve Özellikleri

Piyasaya 3G telefon özelliğine sahip modelle çıkan İPhone, telefon sektörüne yön veriyor. Ram kapasitesi yüksek olmakla birlikte video çekim özelliği her modelde bir tık üst seviyeye çıkıyor. 4’üncü seriye kadar tek kameralıydı ancak bu seriden sonra çift kameralı modeller piyasaya çıkmaya başladı. Siri ses komut sistemi de akıllı telefon dünyasında bir ilkti. 5’inci seri tasarımı aynıydı ancak A6 işlemci ile daha hızlı çalışıyordu. 5S modeline parmak izi özelliği eklendi.

İPhone’nun 6’ınci serisi A8 işlemciyle hızını artırdı.3D touch 6’ıncı serinin kendine özgü bir özelliğidir. Video özelliği de artırıldı ve 60fps’ye çıkarıldı. Daha sonraki modellerde toza ve suya dayanıklılık, kamera zom ve çekim özellikleri, hafıza özellikleri, çip özellikleri artırıldı. Ekran genişledi 6 inçe kadar çıktı. Hafıza İPhone 14’te 128 GB, 256 GB, 512 GB,1TB kapasitesine ulaştı. Çip ve ram özelliği de arttı.

İPhone 14 Nasıl Bir Telefon?

16 Eylül 2022 Cuma günü Türkiye’de satışa sunulmaya başlanan İphone 14 merakla bekleniyordu. Yıldız ışığı, mavi, mor, gece yarısı renk seçenekleriyle satışa sunuldu. Loş ışıkta net çekim özelliğinin yanı sıra pro max modelinde 1TB’ye kadar hafıza özelliğine sahiptir. 14,67cm uzunluk, 7,15 genişlik, 7.8 mm derinlik özelliğine sahiptir.

Oval kenarlı bu yeni model 173gr ağırlığındadır. Plus model ise 203 gr ağırlığa sahiptir. 6.1 inç ekran özelliği Plus modelde 6.7 inçtir. Treo ton/HDR geniş ekran özelliği her İPhone 14 ve İphone Plus modelinde göze çarpıyor. Parmak izi ve kir tutmayan özel yüzey yapısı göze çarpan diğer önemli özelliklerdir. 4 verimlilik ve 2 performans olmak üzere 6 çekirdekli işlemci yer alıyor. 16 NE, 5GPU, 6CPU çekirdek özelliğine sahip 14 serisi ve 14S serisi 12MP kamera özelliğine sahip.

12MP kamerada 5 kat zom yapabilme özelliği göze çarpıyor. 6 portre, kristal kapak, gece modu, panorama (63megapiksel), konum, lens düzenleme, kırmızı göz düzenleme, Jpeg, heif modunda seri çekim, 4K (20,30,60 kare/saniye) çekim, 3 katlı zom, 2 katlı yakınlaştırma, 120/240 ağır çekim, video çekimi esnasında yakınlaştırma/uzaklaştırma, 8MP çekim ve streo ses kayıt özelliği yer alıyor.

Ayrıca özel sensörlü trafik kazası algılama özelliği de yer alıyor. SOS özelliği telefon güvenliğini maksimum seviyeye çıkarıyor. HD özellikli 5G arama özelliğine sahiptir.

İPhone 14 Efsane Kasım İndirimlerinde

Satış işlemlerinde kampanya usulü 1932 yılından bu yana tüm dünyada devam ediyor. Bu tarihte Amerika’da kara cuma uygulaması başlatıldı ve indirimli satışlar büyük ilgi gördü. Doğu ülkelerinde ise ‘kara Cuma’ yerini efsane kasım indirim günlerine bıraktı. Bu ayda büyük indirimler sizleri bekliyor.

Ayrıca medya dünyasında özellikle maç izleme konusunda tercih edilen exxen paket seçeneklerine sahiptir. Alışverişte pratik çözüm sunan online seçenekler anlık alışveriş imkanı sunuyor. Sizde indirimleri takip ederek kampanya seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi