CHP Sakarya İl Kadın Kolları Azize Çeroğlu, Sakarya’da yaşanan cinsel istismarın yürekleri dağladığını ifade ederek insanların bu durumlara karşı tepkisiz ve duyarsız kaldığına dikkat çekti.

"HAYRETE DÜŞTÜK"

Başkan Çeroğlu, “Araçta yalnız kalan kızımızın iddiasına göre şoför, Serdar Serkan Y. aracın kapılarını kilitleyerek Genç kızı kendi atkı ve şaliyla minibüsün demirlerinde bağlayarak cinsel tacizde bulunmuştur.Direnç ile karşılaşan saldırgan Serdar Serkan Y. bu defa Genç kızın ellerini kelepceleyerek tacizine ve darp etmeye devam etmiştir. Şehrimizin ana caddelerinden birinde yaşanan olay sırasında Genç kızın defalarca bağırmasına rağmen kimsenin sesini duymaması, kızımızı yoldan geçenlerin görmelerine rağmen tepki vermemeleri çok ağır ve düşündürücüdür. İnsanların ne zaman bu kadar tepkisiz ve duyarsız hale geldiği kez daha bizleri hayrete düşürmüştür” dedi.

OLAYI ANLATTI

Zanlının 30 ayrı suç kaydı olduğunun altını çizen Başkan Çeroğlu, "Su şişesiyle cama vuran Genç kızın çığlıkları üzerine şüpheli aracı çalıştırıp daha ıssız bir yere park ederek yine taciz ve darp kullanarak hastanelik edene dek devam etmiştir. Bir buçuk saat süren darptan sonra "Bu yaşananlardan kimseye söz etmeyeceksin, yoksa seni bulur öldürürüm, hayatını karartırım" demesi ve kızımızın da tamam demesiyle merkezde bulunan bir parka getirerek serbest bırakmıştır. Yaşadığı büyük şokla evine giden ve ailesi tarafından SAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Genç kızımız Merve K. Tedavi altına alındı. Sakarya İl Emniyet müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri tarafından şüpheli kaçmak üzereyken sıkı bir operasyonla yakalanarak göz altına alınır. Zanlının lcinde cinsel istismar suçunun da bulunduğu 30 ayrı suç kaydının da olduğu, en son hırsızlık suçundan Ceza evine girdiği ve 6 gün önce Ceza evinden denetimli serbestlikle çıktığı öğrenildi. Göz altına alınan, emniyetteki işlemlerin ardından Adliye'ye sevk edilen zanlı, nitelikli saldırıya teşebbüs, cebir, tehdit ve kişiye hürriyeten yoksun kılma suçlarından tutuklanarak ceza evine gönderildi." ifadelerine yer verdi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Sözlerine devam eden Başkan Çeroğlu, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak "yaşam hak" projemizde takip ettiğimiz 14 bin kadina şiddet vakasindaki gibi bu olayında takipçisi olacağız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde, 81 İl ve 973 İlçede yaptığımız eş zamanlı basın açıklamamizda, "Duyarsızlığın suç ve şiddeti besleyecegini" haykirmiştik. Hemen ardından şehrimizde böyle bir olayın meydana gelmesi bizi derinden yaralamıştir. Bizler yine, yeniden sesleniyoruz; CHP iktidara geldiğinde bir gecede feshedilen İstanbul Sözleşmesi tekrar uygulamaya geçecektir. Kadına şiddet uygulayan kim olursa olsun cezasını çekecektir. Kadına yönelik şiddetle taviz vermeden mücadele edilecektir. Cumhuriyet Halk Partisi Varsa Herkes İçin Vardır" dedi. SERKAN OK

Editör: Haber Merkezi