İngiltere Vize Başvurusu nedir, İngiltere Vize Başvurusu nasıl yapılır, İngiltere Vize Başvurusu için gerekli belgeler nelerdir, İngiltere Vize Başvurusu yapılırken nelere dikkat edilmelidir, İngiltere Vize Başvurusu ücreti neye göre belirlenmektedir gibi daha birçok konu başlığı aşağıdaki yazımızda açıklığa kavuşmaktadır.

İngiltere Vize Başvurusu yapılırken nelere dikkat edilmelidir?

İngiltere, Birleşik Krallık denen oluşumu meydana getiren 4 ülkeden sadece biridir. Galler, İskoçya, Kuzey İrlanda ve İngiltere Birleşik Krallığı oluşturmaktadır. Galler ve İskoçya ile komşudur. Resmi dili, İngilizcedir. Başkenti Londra’dır. Meşruti monarşi ile yönetilmektedir. Sanayi devrimi olarak biline tarihi büyük olay bu ülke sınırlarında başlamıştır. İngiltere vizesi diğer vize türlerinden (özellikle Schengen vizesi gibi) oldukça farklıdır. Vize türleri ise; kısa süreli ya da uzun süreli olarak değişebilmektedir. Uzun süreli İngiltere vizeleri; genel ziyaretçi vizesi, aile ziyareti vizesi, iş vizesi olabilmektedir. 1 yıl, 2 yıl, 5 yıl ve 10 yıl gibi süreler uzun süreli vize kapsamında olmaktadır. İngiltere vize başvurusu bir aksaklık yaşanmamaları durumunda 15 iş gününde neticelendirilmektedir. Ek belge ve görüşme gibi durumların gerekli olması ile bu süre uzayabilmektedir. Kısa süreli vize ise C tipi olarak adlandırılmaktadır. Genel vize türleri, ticari vize, transit vizesi, çalışma vizeleri, turistik vize, aile ve akraba ziyareti vizesi, öğrenci vizesi, evlilik amaçlı vize, tıbbi tedavi amaçlı vizedir. Çalışma vizeleri ayrıca sektörlere göre alt kategorilere ayrılmaktadır; Tier 1, Tier 2, Tier 4, Tier 5 olacak şekilde İngiltere çalışma vizeleri mevcuttur.

Vize başvurusu reddedilirse, ret sebebi öğrenilmelidir. Genel ret sebepleri; eksik bilgi, yanlış belge, teyit edilemeyen bilgi içeren belgelerin sunulmasıdır. Tüm belgeler tekrar incelenerek gerekli aksaklıklar giderilmeli ve başvuru tekrarlanmalıdır. Şayet sahte evrak ile başvuru söz konusu ise daha dikkatli olarak tekrar başvuru yapılmalıdır. Vize reddi sonucunda vize başvuru evrakları ve vize harcı iadesi söz konusu değildir. Bu yüzden maddi ve zamansal olarak kayıp yaşamamak adın başvuru evrakları büyük titizlik ve özenle hazırlanmalıdır.

İngiltere Vize Başvurusu için gerekli belgeler nelerdir ve bu belgeler nasıl hazırlanmalıdır?

İngiltere Vize Başvurusu için istenen bazı belgeler vardır. Bu belgeler en genel hali ile; kimlik fotokopisi, pasaport, varsa eski pasaportlar, vize başvuru formu, konaklama ve ulaşım rezervasyonları, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, varsa davetiye, vize harcı dekontu, gezi sağlık sigortası, biyometrik fotoğraf, sgk dökümü, şirket evrakları, banka hesap dökümü, maaş bordrosu, varsa ek gelir belgeleri, varsa evlilik cüzdanı, sponsorlu bir vize türü seçilmişse sponsor bilgilerini gösteren belgeler gereklidir. İngiltere Vize Başvurusu için gerekli olan belgeler vize türü, yaş, iş gibi niteliklere göre farklılıklar göstermektedir. İngiltere Vize Başvurusu için kişiler biyometrik verilerini yetkililerle paylaşmak durumundadır. Biyometrik veriler de ölçü ve standartları belirlenmiş bir şekilde yüz fotoğrafı ve kişinin parmak izleridir.

Vize başvurusu için belgeler hazırlanırken eksiksiz ve doğru bilgiler içermesi oldukça önemlidir. Vize başvurusu reddedilmemesi için bu noktaya ekstra özen gösterilmelidir. Her belge hazırlanırken detaylarda belirtilen özelliklere göre hazırlanmalıdır. Hiçbir detay atlanmamalıdır. Gerekirse konsolosluk ve vize danışmanlık firmalarından destek alınmalıdır.

Editör: Haber Merkezi