Kocaali Alandere Mahallesi’nde yıkılan yapı ile ilgili yapılan açıklamada, “İlimiz Kocaali Belediyesi sınırları içinde yapılan inşaatlarda yönetmeliğe uyulması, Depreme dayanıklı güvenli yapı yapılması konusunda Belediye Başkanlığı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ve İçişleri Bakanlığı'na yapmış bulunduğumuz uyanlara rağmen hatalarda devam edilmiştir” denildi.

“GÖZ YUMULMAMALI”
Gerekli denetimlerin yapılması gerektiğini belirten İMO, “Yürürlükte bulunan yönetmeliklere aykırı olarak yapılan ve yetkililer tarafından müdahale edilmeyen, göz yumulan binalardan bir tanesi maalesef daha inşaat aşamasında yıkılmıştır. Kocaali ilçemiz Alandere Mahallesi 398 Ada 20 No'Iu parsel üzerinde yaşanan bu üzücü olayın tek sevindirici tarafı can kaybının olmamasıdır.

Çok tehlikeli deprem bölgesinde bulunan ilimizde bu tür üzücü olayların yaşanmaması, can ve mal kayıplarının olmaması için; Bütün belediyelerimizi, yönetmeliklerimize uygun güvenli yapılar yapmaya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyemizi de bu tür yapılara göz yumanlara fırsat vermemeye, gerekli denetimleri yapmaya davet ediyoruz” şeklinde kamuoyuna çağrıda bulundu.

“TEDBİR ALINMALI”
Tedbir ve sorumlulukların bir an önce alınması talebinde bulunan İMO, “Konu ile ilgili Kocaali Belediyesi - Valilik Makamı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İçişleri Bakanlığı'na yazmış bulunduğumuz uyarı yazıları ektedir. Eski depremden uzaklaştıkça yeni depremlere yaklaşıyoruz. Depremlerde meydana gelecek can ve mal kayıplarını önlemenin tek yolu güvenli bir stokumuz olması, bu konuda hazırlıklı olmak, tedbirli davranmaktır. Tedbirler de sorumlular tarafından alınmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi