Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 2022-2026 dönemi ilk Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı Meclis Başkanı Erdem Ercan ve Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ev sahipliği ve moderatörlüğünde Oda Hizmet Binasında gerçekleştirildi. Oda bünyesinde çalışmalar yürüten Meslek Komitelerinin sorunlarının, bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin görüşülerek değerlendirildiği ve sektör temsilcilerinin birbirlerinin sorunları hakkında fikir sahibi olarak dayanışmanın amaçlandığı toplantıya her iki başkanın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri, 34 Meslek Komitesinin Temsilcisi ve basın mensupları iştirak ettiler.

“YANLIŞ UYGULAMA”

Toplantıda birçok meslek komitesi temsilcisi söz alarak kürsüden sektörlerine yönelik talep ve görüşlerini paylaştılar. 18’inci Meslek Komitesi Başkanı İlker Ergül, “İmar ve şehircilik konusunda daha fazla konuşmamız gerekiyor. İmar işlerine SATSO olarak müdahil olmamız gerekiyor. 5 katlı binalarımızı bir şekilde yeni depreme hazırlamamız gerekiyor. Maalesef zemin etütleri ve zemin iyileştirme çalışmaları şehrimizde yanlış uygulanıyor. Belediyeler geleneklerini bozmuyor. Şehrimizde ciddi bir otopark sorunu var ancak hiçbir çalışma da yapılmıyor.” dedi.

“KATILMIYORUZ”

34’üncü Meslek Komitesi Başkanı Ahmet Haldızoğlu, “34. meslek komitesi olarak sektörümüzle alakalı olan tüm komitelerle ve özellikle de 18. meslek komitesi ile birlikte sürekli iletişim ve hareket edeceğiz. Bina yüksekliği konusuna maalesef katılmıyoruz ancak bununla ilgili çalışmalarını yapacağız. Asıl sorunumuz yapı demetim firmaları ve laboratuvarları ile ilgilidir. Çok bekletiliyoruz ve mağdur ediliyoruz. SEDAŞ ile ilgili elektrik problemleri ve hat çekme taleplerimizin karşılanmaması problemi yaşıyoruz. SASKİ’nin hizmetlerinden memnunuz. Belediyelerin hizmetlerinde de memnunuz ancak Adapazarı’nda kat yüksekliğine karşıyız.” dedi. Meclis üyeleri, sektörlerine yönelik talep ve görüşlerini paylaştıktan sonra toplantı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi