Yaklaşık 1,5 yıldır Karaköy Ulu Camisi'nde görev yapan imam Tuğrul Ersoy, sabah namazını kıldırmak için geldiği camide uyuyan madde bağımlılarıyla karşılaştı. Onların bu durumuna üzülen imam Ersoy, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı konusunda farkındalık oluşturabilmek için cami önüne billboard yaptırdı.

Hud Suresi 112. ayetten örnek vererek billboarda yazdığı, "Müslüman kardeşim! Sana uyuşturucunun, alkolün bağımlısı olmak değil, 'Emrolonduğun gibi dosdoğru olmak yakışır." yazısıyla vatandaşlara tavsiyede bulunan Ersoy, mücadelesiyle çevresindekilere örnek oluyor.

"ÜZÜCÜ VAKALARA SESSİZ KALMAMALIYIZ"
İmam Tuğrul Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Allah'ın devlete, millete, İslam'a ve Kuran'a mihraptan hizmet etme fırsatı verdiğini, bunun için ne kadar şükretse az olduğunu söyledi. Her caminin farklı sorunları, cemaati olduğu gibi bölgelerinde de farklı sorunları bulunduğunu anlatan Ersoy, "Bu sorunlara çare olabilmek, farkındalık yaratabilmek adına camimizde madde bağımlılığını ele aldık. Ülkemizde yaşanan madde bağımlılığı sorununa  dikkat çekmek için aslında kürsüden, mihraptan yaptığımız söylemlerimizi mahalle, yol kenarları, cemiyet ve evlerimize taşımak adına bir çalışmada bulunduk." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kendilerine, "İmam, sadece namaz kıldırma memuru değildir, imam yeri geldiğinde sohbetini, vaazını, irşat hizmetini bir cemiyette, hasta ziyaretinde, mahallede, kahvehanede yapmalıdır." şeklinde tavsiyede bulunduğunu, sosyal hayatın olduğu her yerde hitap edebilme fırsatlarının olduğunu aktaran Ersoy, bunun için çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

Ersoy, devletin madde bağımlılığının önlenmesine yönelik ciddi çalışmaları olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti: "Aslında bu çalışmalar bizleri cesaretlendiriyor. Herkes bulunduğu konuma göre ülkemizin bu tür sorunlarına karşı çözüm arayışı içinde olsa, bir ses çıkarsa bu tür sorunların çözümü açısından büyük başarı elde edebileceğimizi düşünüyorum. Bazen sabah namazında kapıyı açtığımız zaman madde bağımlılığından dolayı camide sersefil şekilde yatan arkadaşlarımızı görünce üzülüyoruz. Geçen bir annemiz yine evladının madde bağımlısı olduğunu söyleyip yardım istedi. Bir annenin feryadını duymazdan gelmek, ne insanlığa, ne de bir makama yakışır. Bizler de karşılaştığımız bu tür üzücü vakalara sessiz kalmamak adına çalışma yapıyoruz. İnşallah Rabbim daha güzel hizmetlere imza atabilme fırsatı versin."

Yol kenarındaki billboardlarda uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda mesaj vermeye çalıştığını dile getiren Ersoy, Müslüman olarak Allah'ın istediği şekilde yaşamak zorunda olduklarını söyledi. Hud Suresi'nin İslam'ın özünü kavramak adına önemli olduğunu belirten Ersoy, "Bizler İslam'ın özünü kavrayabilirsek, bu surenin anlamını gerçekten kalbimizde hissederek Müslümanca yaşama gayretinde olursak, toplumumuzdaki bu sıkıntıların çözüleceğine inanıyorum." diye konuştu.

"BU ÇALIŞMA BÜTÜN CAMİLER İÇİN YAPILSIN"
Adapazarı Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık da camiye hapsolmuş bir dini arzu etmediklerini, cami dışı din hizmetlerinin daha verimli ve hızlı hale gelmesini istediklerini söyledi.

Toplumun her kesimiyle muhatap olmaları gerektiğini anlatan Çıkrık, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sokak çocukları, uyuşturucu kullanan, fakir, fukara ve yurt dışından gelen göçmen kardeşlerimize varıncaya kadar her biriyle ilgilenmek istiyoruz. Bu, bizim hem insan olarak görevimiz, hem de Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir teşkilatta çalışmanın bize verdiği sorumluluk. Toplumun her kesimini İslam'la, Müslümanlık'la buluşturabilsek, bu tür billboardlara belki ihtiyaç olmayacaktı ama her nedense dinimizle insanlarımızı belki sadece camilerde buluşturuyoruz, onun dışında insanımızın dinle buluşma şansı hakikaten fazla olmuyor. Teknoloji de aleyhimize gelişerek hızla ilerliyor. Hocamız sağolsun böyle bir çalışma yaptı. Bu çalışmanın esasında mahallelerimizdeki bütün camiler için de yapılması lazım. Bu, bizim için başlangıç olsun. İnşallah diğer camilerimiz de bu tür çalışmalar içerisine girerler. Hassasiyetinden ötürü hocamıza teşekkür ediyoruz. İnşallah faydalı olacağını ümit ediyoruz." AA

Editör: Haber Merkezi