Yaptırdığı 750 konutla ödül alan Hendek Belediyesi şimdi de bin 500 konut yapmak için kolları sıvadı. Vatandaşlardan gelen talep üzerine 1500 yeni konut yapmak için düğmeye bastıklarını ifade eden Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Kemaliye Mahallesi’nde yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmasına da önümüzdeki günlerde başlayacaklarını belirtti. Hendek Belediyesi’ne 4 bin 997 vatandaşın konut yapılması için müracaat ettiğini ifade eden Başkan İnci, “Vatandaşlarımızın bu talebine duyarsız kalmamız mümkün değildi.
Bin 500 konut yapmak için arsayı satın aldık. İlk etap olarak yaptığımız 300 konutu 6 ay gibi rekor bir sürede bitirerek teslim ettik. Vatandaşlarımız 2004 yılında 26 bin 500 TL gibi çok uygun bir rakama sahip oldu. Bunun ardından ikinci, üçüncü ve dördüncü etap konutları gerçekleştirdik. En son Roman vatandaşlarımız için kültürel yapılarına uygun 125 adet konut yaparak aylık 100 TL gibi uygun taksitlerle hemşerilerimizi ev sahibi yaptık” dedi.
KENTSEL DÖNÜŞÜME DEVAM
İnci, vatandaşların Hendek Belediyesi’ne başvuru yaparak konut yapılmasını talep ettiklerini belirterek, “4 bin 997 kişi konut yapılması için başvuruda bulunmuş. Bizlerde ilçemizde arsa alarak bin 500 adet konut yapmaya karar verdik. Konutlarla ilgili başvuru şartları önümüzdeki günlerde netleşecek. Bunun yanında ilçemizde Kemaliye Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmasında arsa alımlarımız ve hak sahipleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Ona da kısa bir zamanda gerçekleştireceğiz.”diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi