Sakarya Kent Şurası 2018 yılının son toplantısını Tuna Tan tesislerinde üyelerin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar da katıldı. Akar “MHP olarak 16 ilçenin belediye başkan aday adayları var şu anda tüm adaylarımızın kim olacağı yönünde isimleri belidir. Bu durumda açıklama yapma pozisyonunda değilim. Biz seçimde adaylarımızla çıkmak isteriz ama malumunuz cumhur ittifakı var. 30 ilde kurulacak ittifakta Sakarya da payını alacak. Şu an Sakarya için netleşen görüşme, sonuç yok. Aday göstermeyeceğimiz ilçelerde belediye meclis üyeliği kazanmak için yoğunlaşarak meclis denetim dengesini oluşturacağız” dedi.

‘CADDE 54 UCUBEDİR’
Akar; “Belediye başkanlığı ve meclis üyeleri millet namına görev yapar. Katılırsınız ya da katılmasınız; bugün Serdivan’da maalesef Cadde 54 vakası var. Serdivan tepelerinden baktığınızda Cadde 54 projesinin nasıl bir ucube olduğu görülüyor. Biz şehirle, yeşiliyle, şehir dokusu ile barışık bir belediyecilik anlayışıyla Serdivan Belediyesi’ni kazandığımızda Cadde 54 projesini mimar mevzuatlarına ve şehir estetiğine uygun hale getireceğiz” dedi.

TANK PALET KONUSU
Tank Palet konusuna değinen Başkan Akar, “Tank Palet 25 yılığına işletme hakkının devri mevzubahis; mülkiyeti devlette. Burada devir amacı sadece Altay tankının üretimidir. İşçi kardeşlerimizin üzerinde durduğu hassasiyet patronumuz kim olacak konusu. Burası Milli Savunma Bakanlığının kontrolündedir. Buradaki verileri iyi inceleyip değerlendirmek gerekir” diye konuştu.

‘KARŞI ÇIKMALIYIZ’
Şuranın kurucu başkanı Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu ise “Bugün Tank Palet, yarın TÜVASAŞ arkasından gelir ve Sakarya’da birçok insanımız işsiz kalır. Satılmasına karşı çıkmalıyız” dedi. Hacıeyüpoğlu konuşmasında ayrıca Sakarya Caddesi Erenler Toptancılar hali önünde devam eden yol çalışmasının ulaşımı olumsuz etkilediğine; Jüstinyen köprüsü restorasyon ihalesine; şehir müzesi kurulmasın gerektiğine; Orta Cami ve Orhan Cami arasında saklı bulunan mahzenin gün yüzüne çıkarılıp turizme kazandırılmasına değindi.

Editör: Haber Merkezi