Polis Teşkilatı’nın Kuruluşunun 177. yıldönümünde, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü şehit ve gazi ailelerini unutmadı. Adapazarı Beyaz Kelebek Düğün Salonu’nda düzenlen iftar programına Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Cavit Nartop, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, İl Müftüsü Hasan Başiş, Sakarya Polis Teşkilatı mensupları ile şehit ve gazi aileleri katıldı.

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve eşi Meliha Kaya, düzenlenen programda gelenleri kapıda karşıladı. İftar yemeği öncesinde şehitler için hazırlanan video klip izletildi ve şiirler okundu, Sakarya Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan musiki grubu dinleti sundu. İl Müftüsü Hasan Başiş’in yaptığı dua sonrası programa katkılarından ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye, Vali Çetin Oktay Kaldırım ve İl Emniyet Müdürü Kaya tarafından plaket ve çiçek takdim edildi. Şehit aileleri ve gazi yakınları için el emeği ile yaptığı hediyeleri hazırlayan 72 yaşındaki Vasfiye Öner Tayat’a da teşekkür plaketi ve çiçek verildi.

Kaya: ‘330 Bin kişilik büyük bir aileyiz’

Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, yaptığı konuşmada ”Polislik; namerdin, haksızın, zalimin karşısında olmak. Mazluma kol kanat germektir. Beraber görev yaptığı meslektaşına güvenmek canını arkadaşına emanet etmektir. Polislik şehitliği istemektir. Bizler bu duyguları benimsemiş tarihinde pek çok aziz şehitlerin kahramanlıklarını can siperane görev yapan birbirine inanan ve güvenen 330 bin kişilik büyük bir aileyiz. Gayemiz devletimizi yüceltmek, milletimize hizmet etmek suç odaklarına fırsat vermemek gerektiğinden bu kutlu davada bir an bile tereddüt etmeden ülkemiz için canımızı feda etmektir."

"Bizler devletimizin yüceltilmesi milletimizin hak ettiği güven ve huzura ulaşa bilmesi için her gün daha çok çalışacağız. Asla inandığımız bu yoldan mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Tarihin derinliklerinde olduğu gibi polisimiz çok kısa bir zamanda vatanın bağımsızlığı, devletin bütünlüğü için 15 temmuzda da gözünü kırpmadan kahramanca mücadele etmiş ve 63 silah arkadaşımızı şehit vermiştir. Bölücü terör örgütüyle mücadele ederken Mardin’de şehit olan iki kız çocuğu babası Emniyet Müdürü Tufan Kasra Hakkari’de hayatlarının baharında şehit olan Yasin Boran ve Yılmaz Gündüz Sakarya’nın huzuru için fedakârca gece gündüz mücadele edip kanun kaçaklarını motosikletiyken kovalarken şehit olan Yunus polisimiz bir erkek evlat babası Mehmet Tekcan gibi tüm şehitlerimizin maneviyatları bize güç ve azim vermektedirler." şeklinde konuştu.

177. YILI KUTLADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, programda yaptığı konuşmada, ”Çok saygıdeğer vali kıymetli eşleri, çok değerli Garnizon komutanı ve kıymetli eşleri, çok değerli Cumhuriyet baş savcım ve kıymetli eşleri çok değerli Sakarya üniversitesi rektörü ve kıymetli eşleri, çok değerli il emniyet müdürü ve kıymetli eşleri çok değerli katılımcılar ve şehitlerimizin yakınları çok değerli elleri öpülesi büyüklerimiz ve şehitlerimiz yakınları her birinizi bu güzel Emniyet teşkilatımızın kuruluşunun 177. yıl dönümünü kutluyorum" ifadelerini kullandı."

"MİLLET EVLADIYIZ"

Vali Çetin Oktay Kaldırım, iftar programında yaptığı konuşmada, ”Aziz şehitlerimizin kıymetli emanetleri, baştacımız şehit anne babaları, eşleri, evlatları, yakınları bugün şanlı mazisi ile kahramanlıkları ile 177. yılını kutladığımız emniyet teşkilatımızın çok değerli mensupları üyeleri çok değerli Büyükşehir Belediye başkanımız, Başsavcımız, Garnizon Komutanımız, Rektörlerimiz, Alay Komutanımız, İl Emniyet Müdürümüz, İl Müftümüz, çok kıymetli hanımefendiler, beyefendiler böyle anlamlı bir günde hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Haftanın polis teşkilatına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tabi çok asil bir milletin evlatlarıyız. Hiç bir millete nasip olmayacak değerleri taşıyan şanlı bir milletin evlatlarıyız." diye konuştu.

MANEVİ ATMOSFER

Vali Kaldırım, "Köklü tarihinden bugüne kadar hep insanlık yapmış bir milletin evlatlarıyız. Ne kadar gurur duysak azdır. Şehitlerimizin kanıyla sulanmış, canıyla değer kazanmış kahraman gazilerimizin kahramanlıklarıyla bize emanet edilmiş çok mübarek Aziz bir vatan toprağı paylaşıyoruz. Ramazan tabi biraz manevi duygularımızın kabardığı maddi duyguların törpülendiği, merhametin iyiliğin hayır duygularının ön plana çıktığı Yunus’un deyimiyle kendimizi biraz sineye çektiğimiz iç muhasebesi yaptığımız biraz kendimize ve etrafımıza donduğumuz bir ay. Bu manevî atmosferde bu ayı idrak ediyoruz. Biraz buruk geçti. Pandemi ve salgının etkisiyle sizlerden şehit ve gazi ailelerimizden uzak kaldık. Tekrar bu ramazanda kaynaşma imkanı bulduk" dedi.

   

Editör: Haber Merkezi