Üniversite okuduğu İstanbul’dan Sakarya’ya ailesinin yanına gelen 21 yaşındaki M.K., geçtiğimiz günlerde Erenler’de  şehir içi yolcu taşıma minibüsünde şoför S.S.Y. tarafından elleri arkadan bağlanarak cinsel taciz teşebbüsüne ve darp olayına maruz kaldı. Yaşanan olay sonrasında gözaltına alınan şüpheli tutuklanırken, yerel ve ulusaldaki bürokratlar açıklamalar yaparak olayı şiddetle kınadı. Olayı öğrenir öğrenmez genç kız ve ailesini eşiyle birlikte ziyaret eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, bir daha benzeri bir olay yaşanmaması için tüm ilgili birimlere gerekli talimatları verdi.

BİRİMLERE TALİMAT VERDİ
Sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanlarıyla temas kurup genç kız ve ailesine psikolojik destek verilmesini sağlayan Vali Kaldırım, sonrasında da aile ile temasını sürdürmeye devam etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da, dava sürecinde genç kız ve ailesine hukuki destek de verecek. Vali Kaldırım olayın failinin kısa sürede yakalanması için de Emniyet’e talimat verirken benzer bir olayın yaşanmaması için Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma ve ilgili STK’larla ile görüşmeler yaparak yeterli önlemlerin alınmasını istedi. UKOME’nin toplu taşıma araçlarında mesleki yeterlilik belgesi olmayan sürücülerin toplu taşıma araçlarında çalıştırılmaması için karar çıkartmasını da isteyen Vali Kaldırım, tüm birimlerin etkin bir denetim sistemi kurması için gerekli önlemleri almasını istedi.

“OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Büyükşehir Belediyesi tarafından olay ile ilgili yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve genç bir evladımızın yaşadığı hadise hepimizi derinden yaraladı. Barış ve huzur coğrafyası, kardeşlik ikliminin hâkim olduğu şehrimizde yaşanan bu olaydan büyük üzüntü duyuyor, şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Belediye olarak yaşanan hadisenin sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. Genç kardeşimizin ve ailesinin yanındayız. Hukuki süreci de yakından takip edeceğiz. Biz; şehrimizin adını böyle hadiselerle kirletmeye çalışan, zihin dünyası karanlık kişilere fırsat vermeyecek, bir ve beraber olarak yaraları saracağız. Kendini bilmez bir kişinin işlediği bu suç şahsidir. Hepimizi derinden yaralayan bu elim hadise karşısında her bir hemşerimizin aynı duyguları hissettiği gibi, emektar minibüsçü esnafının da büyük üzüntü duyduğunu biliyoruz. Başta genç kardeşimizin ve ailesinin üzüntüsünü paylaşıyor, yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz.” ifadelerine yer verildi. 

HERKESTEN ÖZÜR DİLEDİ
Olayla ilgili Sakarya Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Bektaş da bir açıklama yaptı. Böyle bir olayla kamuoyunun önüne geçtikleri için herkesten özür dileyerek sözlerine başlayan Bektaş, “Böyle bir olayı Allah kimseye göstermesin. Hepimizin çocuğu, eşi ve dostu var. Böyle bir olayı tasvip etmiyoruz. Olayın başından sonuna kadar takipçisi oldum ve olmaya da devam ediyorum. Olayı duyar duymaz başta sayın valimiz olmak üzere tüm ilgili birimlerle iletişime geçtik ve ne yapabiliriz üzerine konuştuk. O arkadaşla ilgili de bilgi vereyim. O arkadaş lanet olsun takriben 1 yıldan beri bizim araçlarda çalışıyormuş. 10 gün hırsızlıktan dolayı içeriye almışlar. Sonra adli kontrol şartıyla çıkmış. Mal sahibinin de haberi yok, oğluyla arkadaşmış. Beraber değişmeli çalışıyorlarmış. Mal sahibi ve araba şuanda çalışmıyor.” dedi. 

TOPLU TAŞIMA KULLANIM KARTI
Hazırladıkları çalışma hakkında bilgi veren Bektaş, "Biz oda olarak ancak teklif edebiliriz, sayın valimize ve büyükşehir belediye başkanımıza bir bilgi vererek çalışma yaptık. 21 yaşında ehliyetini almış bir vatandaş gelip şoförlük yapabiliyor. Biz buna ‘neden çalışıyorsun’ diyemiyoruz. Şöyle bir şey düşündük; Bir daha böyle bir olayla karşılanmaması için Toplu Taşıma Kullanım Kartı şartı getiriyoruz. Bunun yanında Sayın Valimiz, araçlarda film olanların kaldırılması içinde talimat verdi. İlgili birimler çalışmalarını başlattı. İnşallah böyle olaylarla tekrar karşınıza çıkmayız. Ben tekrar herkesten özür diliyorum.” diye konuştu. Bektaş, basın mensuplarından gelen soruları da yanıtlayarak toplantıyı sona erdirdi. 
“OLAYDAN DERS ÇIKARACAĞIZ”
Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yusuf İlkhun, “Huzur ve güven şehri Sakarya’mızın kendini bilmez sapık, sapkın ve şizofrenler yüzünden böyle bir olayla anılması tüm halkımızı gibi Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak bizleri de derinden etkilemiştir. Biz şehrimizin en büyük meslek kuruluşlarından biri olarak bu olay karşısında sessiz kalamayız. Her duyarlı vatandaş gibi sürecin takipçisi olacağız ve üç maymunu oynama şansımız yok. Gerçekleşen bu olayı şiddetle kınıyoruz. Başkanı olduğum Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odası olarak odamız üyesi minibüsçü esnafı olmasa da ayrı esnaf odaları olmasına rağmen böyle bir olayda odamızın kapsayıcı adından dolayı vatandaşlarımızın ilk aklına gelen odası ve başkanı olarak bu olayın ulaşım camiamızı derinden üzdüğünü bunun münferit olay olduğunu dürüst düzgün ve ekmek parası için gece gündüz demeden emek veren tüm ulaşım camiamızı rencide etmektedir.  Sonuç olarak her ne kadar odamızın üyesi olmasa da tasnif etmediğimiz bu olaydan ders çıkartarak daha dikkatli olmaya özen göstereceğiz.” dedi.  Serkan OK

Editör: Haber Merkezi