Toplamda 450 kilometre olacak olan hattın 65 kilometresi tamamlandı. Bölgenin içmesuyu ihtiyacına 100 yıllık garanti oluşturuyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu ve Kocaali ilçelerine hizmet sunacak 450 kilometrelik içmesuyu hattında çalışmaları inceledi. Devam eden çalışmalarla ilgili SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş’ten ayrıntılı bilgiler alan Başkan Toçoğlu, “Kuzey bölgemizde iki ilçemiz için dev bir içmesuyu projesini hayata geçiriyoruz. Karasu ve Kocaali ilçelerimizin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak projede dev çelik isale hatlarının montajı sürüyor. 45 milyonluk yatırımla hayata geçirdiğimiz projede ekiplerimiz iki ilçede beş noktada çalışmalarını sürdürüyor. Toplamda 450 kilometre olacak olan hattın 65 kilometresi tamamlandı” diye konuştu.

65 KİLOMETRELİK KISIM TAMAM

Projenin önemli bir aşamasının tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Başkan Toçoğlu, “Projemizin en önemli aşamalarından biri olan 12 metre uzunluğunda ve 3 ton ağırlığındaki dev çelik isale borularımızın montajı ekiplerimiz tarafından Karasu’ya bağlı Kuyumcullu Mahallesinde dört ayrı hat halinde yapılıyor. Karasu ve Kocaali’de inşa edeceğimiz toplamda 450 kilometrelik içmesuyu hattının 65 kilometresini tamamladık. Ayrıca bölgede inşa edeceğimiz 3 içmesuyu deposundan biri olan Kuzuluk Mahallesindeki 800 metreküplük depoda çalışmalar tamamlandı. Bir diğer depomuzu ise Küçük Karasu Mahallemizde inşa ediyoruz. İki ilçemizde şehrimiz ve vatandaşlarımız için yoğun bir şekilde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

KUZEYE 100 YILLIK GARANTİ

Başkan Zeki Toçoğlu, “Şehrimizin kuzeyinde önemli bir sorunu ortadan kaldırarak, içmesuyu anlamında bölgenin içmesuyu geleceği için 100 yıllık garanti oluşturuyoruz. Karasu ve Kocaali ilçelerimizde zaman zaman yetersizlik sorunu yaşanıyordu. Hamdolsun bu sorunu çözdük. Şimdi de 100 yıllık bir gelecek öngörüsüyle bölge için hazırladığımız projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. 450 kilometrelik içmesuyu projemiz sürüyor. Yine bölge için inşa ettiğimiz Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi tamamlandı. Şuan proje aşamasında olan Çamdağı Projemizi de hayata geçirerek bölgede entegre bir içmesuyu ağı oluşturacağız. Bölgenin içmesuyu ihtiyacına 100 yıllık garanti oluşturuyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi