EscolaSuperior de Educação do Porto Üniversitesi’nde 12-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen konferans, çok disiplinli perspektifte bilim adamlarını, araştırmacıları, eğitimcileri, öğrencileri, profesyonelleri, eğitimle ilişkili 35 farklı ülkeden yaklaşık 450 aktif katılımcıyı ve toplam 650 bilim insanını bir araya getirdi. Konferansta sözlü vesanal sunumlar, poster sunumları, interaktif workshoplar ve sosyokültürel faaliyetler gerçekleştirildi. ICLEL 17 Konferansı 12 Eylül’de EscolaSuperior de Educação do Porto’da gerçekleştirilen açılış konseri ile başladı. Konser sonrasıEscolaSuperior de Educação do Porto Dekanı ve Rektör Vekili Prof.Dr. PaulaPereiraAlberto da Silva, Sakarya Üniversitesi adına Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık ve ICLEL Konferansları Başkanı Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Osman Titrek birer konuşma yaptı. Açılışta ayrıca Sakarya Üniversitesi, Porto Politeknik Enstitüsü ve ICLEL Konferanslarını tanıtan sunumlar ve kısa videolar gösterildi. Açılış töreni İngiltere’den Prof.Dr. John Holford ve Portekiz’den Prof. Dr. JaoFormosinho’nun çağrılı konuşmaları ile devam etti. Daha sonra eşzamanlı bildiri sunumlarına geçildi ve son olarak seanslarda daworkshop çalışmaları yapıldı.

3+1

ICLEL 2017 Konferansı çerçevesinde EscolaSuperior de Educação do Porto Sosyal Merkezi’nde Gala Yemeği, Gala Konseri ve Portekiz Kültür Gecesi de düzenlendi. Tüm konferans süresince kahve aralarında Türk kahvesi,Türk çayı ve lokum ile Portekiz’in yerel ürünleri ve özellikle nata ve porto üzümleri ikram edildi. Konferansın ikinci ve üçüncü günlerinde sözel, poster ve sanal bildiri sunumları, workshoplar, isteyenler için Pronto Tur organizasyonu ile rehberli şehir turu, Aveiro, Braga ve Guimares turları da organize edildi. Konferansın ikinci gününde ABD’denProf.Dr. DaniellaTaana Smith ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık, Meslek Yüksekokullarında uyguladığı ve yönettiği 3+1 modelini anlatan çağrılı konuşmalarını gerçekleştirdi. Çağrılı konuşmacılara da konuşmalarından sonra, Türk-İslam sanatının en güzel örneklerinden olan ve kendi isimlerinin yazılı olduğu çiniler ve tablolar hediye edildi. Böylece bu başarılı proje ile hem Türkiye hem de Sakarya Üniversitesi en üst düzeyde başarı ile temsil edilmiş oldu.

DESTEK

ICLEL 2017 Proje Koordinatörü Doç. Dr. Osman Titrek, bu zor zamanlarda desteğini esirgemeyerek ICLEL 2017’nin başarı ile sonlandırılması ve katkılarından dolayı başta Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Porto Politeknik Enstitüsü Rektörü RosarioGambio, EscolaSuperior de Educação do Porto Dekanı Prof.Dr. PaulaPereiraAlberto Da Silva, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Rıdvan Canım, Liepaja Üniversitesi Eğitim ve Sosyal Çalışmalar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. IlzeMikelsone ve Doç.Dr. LindaPavitola’ya, Portekiz Coimbra Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı Prof.Dr. Carlos Sousa Reis’e ve ICLEL 2017 Organizasyon Komitesi’nin tüm üyelerine, editörler kuruluna, hakem kuruluna,emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Titrek, ayrıca ICLEL 18’in3-5 Temmuz 2018 tarihlerinde PolonyaWroclow’da gerçekleştirileceğini belirterek, ilgilenen herkesi gelecek yıl düzenlenecek bu konferansa davet etti.

Editör: Haber Merkezi