Sakarya’da evin balkonuna konan güvercini avlamak isteyen ‘Huysuz’ adlı ev kedisi 4. kattan  düşerek beton zemine çakıldı. Sadece ayağında kırıklar oluşan kediyi tedavi eden veteriner hekim Mustafa Yıldız, “Bu kadar yüksekten düşen başka bir hayvan, bu kedi kadar şanslı olamazdı.” dedi.
‘Kediler 4 ayak üzerine düşer’ gerçeği Sakarya’da bir kez daha ispat edildi. Adapazarı ilçesinde Bir apartmanın 4.cü katından düşen kedi, küçük kırıklarla hayatta kaldı. Balkona konan güvercini avlamak için hamle yapan ‘Huysuz’, güvercinin uçmasıyla bir anda kendini boşlukta bularak 4.çü kattan beton zemine çakıldı. Sahibi tarafından hemen Arifiye ilçesinde bulunan veteriner kliniğine getirilen kedi tedavi altına alındı.
Veteriner hekim Mustafa Yıldız, kedinin ayaklarında kırık ve ufak tefek eziklerle büyük bir kazayı hayatta kalarak atlattığını belirterek, şunları kaydetti: “Bu olay kediler ilgili ‘hep 4 ayak üzerine düşer’ gerçeğinin bir örneği. Bu kadar yüksekten düşen başka bir hayvan düşme dengesini bu denli mükemmel sağlayamaz. Bu kadar yüksekten düşen başka bir hayvan bu kedi kadar şanslı olamazdı. Sadece ayaklarının kırılmasından bu ortaya çıkıyor. Kırılan ayağına platin taktık. Yaklaşık 1 ay sonra platini alacağız. Tamamen iyileşmesi 2 ayı bulacak,”
Editör: Haber Merkezi