HÜR MEYDAN
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Hür FM’de yayınlanan Hür Meydan programına konuk oldu. Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Engin Arapoğlu’nun sorularını yanıtlayan Üstün, ülke ve şehir gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ülkenin tehlikeli bir noktaya savrulduğunu söyleyen Üstün, “AK Parti’nin içinde siyaset yaparken yolsuzlukların önüne geçmek için Şeffaflık Yasası çıkartmak istedik, olmadı. Ahlaklı bir siyaset yapılsın diye Siyasi Etik Kanunu çıkartmak istedik, olmadı. İmar rantlarının önüne geçmek için İmar Kanunu çıkartmak istedik, olmadı. AB ile vizelerin 28 ülkede kalkması hususunda anlaştık, imza aşamasına geldik ama izin verilmedi. Başkanlık sisteminin bu haliyle tek adam yönetimine yol açacağını, ülkeyi felakete götüreceğini söyledik ama engel olamadık. Bütün bunlar neticesinde parti içi bir darbeye maruz kaldık” dedi.
 

‘ÇÖKÜŞ YAŞANMAKTA’
Ülkedeki ekonomik durumun çok kötü olduğunu kaydeden Üstün, şöyle devam etti: “100 yıllık ekonomik birikimler heba edildi, Merkez Bankası’nın yedek akçeleri bile kullanıldı. Ülkenin kaynakları belli başlı şirketlere teslim ediliyor. 110 milyar TL para basılıp yine bu şirketlere dağıtıldı. 431 milyar Dolar dış borcumuz var. Dolar bir kuruş arttığında Türkiye’nin borcuna 4 milyar TL ilave edilmekte. Bu iktidar garip gurabaya sırtını dönüp zengin sever, holding sever hale gelmiştir. Dış politikada herkesle kavga etmiş, tutunacak dalı kalmamıştır. Hukukta ve adalette ülke dip yapmıştır. Mahkemeler arası hiyerarşi bile ortadan kalktı. Adalete de sırtımızı dayayamayacaksak kime güveneceğiz? Ülke her anlamda tam bir çöküş yaşamakta. Deniz bitti, hükümet sıfırı tüketti!”
 

‘SAHİP ÇIKAMADILAR’
Milletvekili iken şehre ne verdiği sorusunu da yanıtlayan Ayhan Sefer Üstün, “Bölge Adliye Mahkemesi’ni Kocaeli’nden alıp Sakarya’ya ben kazandırdım. Bin yataklı şehir hastanesini imza aşamasına kadar getirdik. O gün maalesef Sakarya’nın hastane projesi Başbakan Binali Yıldırım tarafından reddedildi. Başakşehir’i imzaladı ama Sakarya’yı imzalamadı. Yeni Adliye Sarayı yapımı için AFAD’tan 40 dönümlük yeri aldık, projemizi de hazırladık. Üzerinden 2,5 sene geçti, şimdi arazinin üzerinde inekler otluyor. Mollaköy Kano Parkuru için projeyi hazırlayıp 5 milyon da ödenek tahsis ettik ama bizden sonra projeye sahip çıkamadılar. Şehrimizin diğer şehirlerle rekabet edebilmesi için 1,5 milyon nüfus perspektifi belirledik ve bu sayıya ulaşmak için çeşitli Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) kurmak adına kolları sıvadık. Ferizli, Kaynarca ve Söğütlü’de 5. sınıf tarım arazilerine OSB kuracaktık. Bu projeyi de iptal ettiler” ifadelerini kullandı.
 

KARASU DEMİRYOLU
Karasu Demiryolu Projesi’ne de değinen Üstün, “Bu projeye 2011 yılında start verildi. Özellikle Hasan Ali Çelik beyle birlikte çok çaba harcadık bu proje için. Gelinen nokta ortada! Sayıştay raporunun 51. sayfasında demiryolu inşaatı için bugüne kadar 825 milyon TL ödendiği ancak projenin yüzde 20’sinin dahi bitirilemediği yazıyor. Allaş aşkına, 825 milyon TL harcanmış ortada iş yok! Böylesi bir savurganlık, böylesi bir usulsüzlük olabilir mi! Demiryolu projesi resmen yolsuzluk batağına batmış. Keşke bu parayı olduğu gibi Sakarya’ya verselerdi” diye konuştu.
 

‘NEFESLERİ YETMEZ’
Belediyelerin performansını da değerlendiren Ayhan Sefer Üstün, “Yerel seçimlerin üzerinden iki yaz geçti ortada ciddi bir proje ve başarı yok. Bilhassa Büyükşehir Belediyesi bir tane dahi vizyon proje geliştiremedi. Bal evi açtı, süt evi açtı, bir de kenevir ekti! Bırakın da bu işleri esnaf yapsın, çiftçi yapsın. Ekrem beyi sever sayarız, dostluğumuz vardır ancak hala Rize’den şehre gelemedi” dedi. Üstün, çok erken bir seçim beklemediğini ancak seçimin zamanında yapılmasına da hükümetin nefesinin yetmeyeceğini sözlerine ekledi. 
 

Editör: Haber Merkezi