Hak-İş Konfederasyonu Sakarya İl Başkanı ve Hizmet-iş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Mübarek Ramazan Ayının başlangıcında her sene yaptığı hain saldırıları tekrarladı.
Filistin (Gazze)ağır bombardıman altında. Rabbim kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Uluslararası toplumun BM’nin hala sessiz kalmasını, İsrail’in alçak saldırılarını kınıyor ve lanetliyorum.
Siyonist ve terörist İsrail’in savaş gemileri, toplar ve bombardıman uçakları Gazze’ye düzenlediği 150’den fazla saldırıda konut apartmanları, camiiler, demirci atölyeleri, mağazalar, basın kuruluşları, seralar ve tarım arazisi gibi sivillerin bulunduğu 200 mekânı hedef almıştır.
Ayrıca “Terör Devleti İsrail’in Gazze’de bulunan Anadolu Ajansı ofisine yapmış olduğu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Anadolu Ajansına ve çalışanlarına karşı yapılan bu saldırı, özgür basına ve kitlelerin haber alma hürriyetlerine yapılan bir saldırıdır.
Terör Devleti İsrail, Masum sivil halk üzerine yapmış olduğu hukuksuz ve acımasız saldırı ve baskılarına yeni bir boyut eklemiş ve medya kuruluşlarına, basın özgürlüğüne ve dünyanın haber alma hakkına yönelmiştir.
Basın özgürlüğüne duyarlı olduğu iddiasındaki Batılı ülkeleri, İsrail hükümetini kınamaya davet ediyorum. Medya-İş Sendikamız üyesi Anadolu Ajansı çalışanlarına geçmiş olsun dileğinde bulunuyorum. Mazlum ve mağdur Filistin halkının sesini dünyaya duyuran Anadolu Ajansı ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”  Bu vesile ile ne yazık ki Mübarek Ramazanı Şerifin gelişini böyle bir haberle üzülerek karşılamış olup, Mübarek Ramazan Ayı’nın tüm İslam Alemine Huzur, Barış ve sevgi getirmesini temenni ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi