2009 – 2019 yılları arasında görev yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, döneminde Sakarya’ya kazandırılan ADASU HES tesislerini ziyaret etti. Ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ilk kez Hidroelektrik Santrali kurup, kendi elektriğini üreten belediye Sakarya Büyükşehir Belediyesi olmuştur. HES’in bulunduğu Sakarya Nehri çevresini ziyaret ettim. HES sayesinde Sakarya kendi enerjisini üretiyor.”

7 YILDA MALİYETİNİ KARŞILADI

“Değerli Sakaryalılar; 7 yılda yaklaşık 70 Milyon TL değerinde enerji üreten HES, sözleşmesi çerçevesinde 40 yıl daha Sakarya’da enerji üretecek. Bu sayede Büyükşehir Belediyemiz çok önemli bir kazanç elde etmiş oldu. ADASU HES 2013 yılında üretime başladı. Maliyeti yaklaşık 70 milyon TL’dir. Şu ana kadar yaklaşık 7 yılda 220-240 milyon kWh enerji üretti. Bunun sağladığı net gelir yaklaşık 70 milyon TL’dir. Yani HES yaklaşık 7 yılda kendini amorti etti. HES sayesinde kazanan Sakarya oldu.”

“ALLAN EMEKLERİ HEDER ETMESİN”

SASKİ eski Genel Müdürü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Rüstem Keleş ise ya, “ADASU HES ve diğer HES’ler hükümetimizin yenilenebilir enerji vizyonu doğrultusunda yapılmış örnek projelerdir. Uzun yıllar SASKİ’nin ihtiyacını karşılayacak kapasitedeki bu yatırımlarda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Allah bu emekleri heder etmesin” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi