Doğanın en harika örneklerini barındıran Sakarya’da havayı, çevreyi, öz kaynakları korumak için birçok sosyal sorumluluk projesi yürüten Başkan Yüce ve ekibi, bu kez uluslararası projede “gözlemci ve pilot” olmak için ilk adımı attı. Avrupa Birliği projesi olan “Enerji Dönüşümü İçin AB: Batı Balkanlar ve Türkiye’de Belediye Başkanları Sözleşmesi” projesi için yerli ve yabancılardan oluşan bir heyet Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ PLANI

Başkan Yüce, temiz bir dünya ve sürdürülebilir enerji üzerine seferberlik yapan heyetin üyelerini makamında ağırladı. Toplantıya Büyükşehir İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı ekibi, Büyükşehir bürokratları, Proje Koordinatörü Litvanya Eski Çevre Bakan Yardımcısı Daiwa Manotiene, proje asistanı İlknur Şahin ile Marmara Belediyeler Birliği Temsilcisi Mustafa Özkul katıldı. Heyet, Başkan Yüce’ye projeyle ilgili detaylı bir sunum yaptı.

SERA GAZI EMİSYONLARINI AZALTMA HEDEFİ

Gerçekleştirilen görüşmede belediyelerin ve ülkelerin atmosfere zarar vererek hızlı bir iklim değişikliği sürecinin önünü açan uygulamaların doğa dostu projelerle yenilenmesi konusu ele alındı. Sera gazı emisyonları konusunda hedeflerin masaya yatırıldığı proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi de ‘gözlemci ve pilot’ il seçildi. Emsiyonları hafifletmeye yönelik küresel bir adım olan projede yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Yüce, Sakarya’nın bu projeye öncelikli davet edilme sebebinin hazırladıkları ‘Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı’ olduğunu vurguladı.

YÜCE’DEN ‘RİSKLERİ AZALTABİLİRİZ’ MESAJI

İklim değişikliğindeki hızlanmanın azaltılması için ‘etki hafifletme politikaları’ üzerine görüştüklerini ifade eden Yüce şehir dünyada yürütülecek ağaçlandırma, orman hacminin artırılması ve tüm üretim tekniklerinin doğaya dost programlarla revize edilmesi adımlarıyla insan kaynaklı küresel ısınma risklerinin azaltılabileceğine dikkat çekti.

SAKARYA GÖZLEMCİ VE PİLOT İL OLDU

Başkan Yüce projenin amacından bahsederken, “İklim değişikliği azaltım çalışmaları kapsamında belediyeler arası yönetişim platformu oluşturuluyor. Projeye dâhil olan pilot belediyeler ile birlikte istişareler yapılacak. Büyükşehir Belediyesi olarak projeye davet edilme sebebimiz, Başkanlar Sözleşmesi’ni imzalamış ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı’nı hazırlamış olmamızdır. Doğayı korumak her birimizin görevi ve böylesine önemli bir projede öncü olmak bizi gururlandırıyor” dedi.

“DÜNYAYA ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ”

Yüce, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak dünyamıza karşı sorumluluklarımızın ve iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin farkındayız. Bu sorumluluk bilincinde çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Attığımız her adımda doğayı, insanı ve dünyanın geleceğini düşünmek zorundayız. Sakarya’mızda A’dan Z’ye tüm etkenlerin ve etkili faktörlerin doğaya dost şekilde revize edilmesini sağlamak istiyoruz. Planımız tüm ayrıntılarıyla hazır. Her adımda insanı ve doğayı düşüneceğiz. Yeşil şehir, tarıma öncelik veren şehir sloganlarıyla dünyaya örnek olabileceğimizi düşünüyoruz. Sakarya’ mıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Başkan Yüce, dünyaya fayda sağlayacak her türlü konuda işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Misafirlere hediye takdim edildi ve görüşme fotoğraf çekimiyle son buldu.

Editör: Haber Merkezi