Çelenk töreni sonrası, Hendek Kapalı Spor Salonu’nda yapılan kutlama törenine, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Hendek Garnizon Komutanı Yzb. Deniz Kün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, İlçe Spor Müdürü Süleyman Akıcı, Hendek Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri,  Okul Müdürleri, Öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören Hendek Kaymakamı Orhan Burhan ve Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun çocukların bayramlarını kutlamasıyla başladı.
Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Bugün Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. Yılını kutluyoruz. Ulusal egemenliğin ve milli iradenin tek temsil yeri olan millet meclisinin açılışı sadece kurulacak olan yeni devletin temellerinin atılmasına vesile olmakla kalmamış aynı zamanda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın büyük bir gururla kutlayacağı bayram günü olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti gücünü her zaman sadece milletten almıştır. Tarihin bize öğrettiği en önemli olgular geleceğini geçmişinle inşa etmek ve her dönem çok çalışmaktır. Geleceğimizin en önemli unsuru olan siz sevgili çocuklar, bu aziz milletin yaşadıklarını asla unutmayın. Bu mücadelede başarılı olmanın tek yolu çok çalışmaktır “ diyerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.  
Konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından şiirler ve folklor gösterileri yapıldı. Törende Hendek Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından yapılan dans gösterisi büyük ilgi görürken, Hendek Jimnastik Kulübü öğrencilerinin gösterileri de beğeniyle izlendi.
Yarışmalar sonucunda dereceye giren okullar ve öğrencilere madalyaları ve hediyelerinin verilmesiyle tören sona erdi. 
ÇOCUK FESTİVALİ
Hendek Belediyesi tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, 27-28 Nisan tarihlerinde, Hendek Belediyesi Otoparkında Çocuk Festivali yapılacak olup tüm çocuklar davetlidir.

Editör: Haber Merkezi