ETAP ETAP SOKAK SOKAK
Hendek Belediyesi tarafından Yenimahalle’nin kuzey sokak ve caddelerini kapsayan yağmur suyu alt yapı çalışmaları sırasıyla tamamlanmaya devam ediyor. Büyükdere mahallesi bağlantısıyla deşarj yapılmak üzere D100 kenarına inşa edilen kolektörün ardından, cadde ve sokaklarda hızlı bir şekilde büz döşeme işlemleri başlatılmıştı. Daha önceden bulunan büzler bağlantılarla aktif hale getirildi. Çalışmaların tamamlandığı yerlerde yağmur suyu hatlarının bağlantıları, ızgaraları ve yol bakımları başladı.

O SOKAKTA GECE ÇALIŞMASI
2037 numaralı sokağın asfaltlanmasının ardından alt yapının tamamladığı yerlerden biri olan Servetiye Caddesi 2113 numaralı sokakta ekiplerin çalışmalarını yerinde inceleyen Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Alt yapının tamamlandığı yerlerde mazgal montajı, yaya yolu kaldırımları ve asfalt çalışmalarını bekletmeden başlattık. Büz döşenip deşarj için alt yapı bağlantıları tamamlanan tüm sokaklarımızda önce ızgara ardından asfalt yapıyoruz. Yaya yolu olmayan sokaklarımızı da bu işlemlerden sonra yaya yoluna kavuşturuyoruz” dedi.

YOĞUN ÇALIŞMA VAR
Ekiplerin çalışmalarını anbean takip eden Başkan Babaoğlu, “ Ekiplerimiz mesai gözetmeksizin yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Daha önceden ifade ettiğim gibi Yenimahalle’nin kuzey sokak ve caddelerinde yağmur suyu tahliyelerini sağlayacak alt yapı yatırımlarını kısa zamanda tamamlamak istiyoruz. Çalışma yapılan alanlarda işlemler tam olarak bitmediği sürece yol bakımı yapamayız. Vatandaşlarımızdan bu noktada biraz daha sabır rica ediyorum. Sorunları güçlü bir şekilde kalıcı çözümlerle aşıyoruz” diye konuştu.

EKİPLER ŞUAN NEREDE NE YAPIYOR?
Çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapan Başkan Babaoğlu, “Büyükdere kolektörünün tamamlanmasıyla Kanuni Sultan Süleyman Caddesinden, Yıldırım Beyazıt Caddesine, 2033 ve 2009 sokaklarından geçen taşıyıcı iki kol inşa edilmişti. Bununla birlikte Yıldırım Beyazıt Caddesi bağlantıları yapılarak altyapı aktif hale getirildi. Beştepeler Caddesinde devam eden çalışmalar Servetiye Caddesi’nde sürecek. Şu an ekiplerimiz alt yapı tamamlanan noktalarda yol düzenlemelerinin yapılması için ızgara montajlarına yoğunlaştı” şeklinde konuştu

Editör: Haber Merkezi