11 yılda 27 kat büyüyen Daikin Türkiye, 2022 yılına da iddialı başlarken dört ayda avro bazında yüzde 33 büyüdü.

Daikin Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hasan Önder, Daikin'in finansal sonuçlarını ve yeni yatırım planlarını düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla paylaştı.

Salgın öncesinde Sakarya Hendek fabrikasında başlattığı yatırım hamleleriyle dünyanın dikkatlerini üzerine çeken Daikin Türkiye, nisan-temmuz arasında bir rekor büyümeye daha imza attı.

Söz konusu dönemde cirosunu avro bazında yüzde 33 büyüten şirket, ihracatını da artırarak ülke ekonomisine katkı sağladı. 2021 yılını 451 milyon avro (5.5 milyar TL) ciroyla kapatan Daikin Türkiye, bu yıl 561 milyon avro (9 milyar TL) ciro hedefliyor.

2021 yılında 261 milyon avroluk ihracat yapan Daikin Türkiye, bu yıl sonunda ihracatını avro bazında yüzde 25 artırarak, 322 milyon avroya taşımayı planlıyor.

Avrupa’nın en büyük üreticisi haline gelen Daikin Türkiye, üretiminin yüzde 75’ini yerlileştirmeyi başardı. 2025 yılına kadar Sakarya’daki fabrikasına 80 milyon avroluk yatırım planlayan şirket, 2,5 yılda cirosunu 800 milyon avroya, ihracatını ise 500 milyon avroya çıkarmayı hedefliyor.

- "Satışların yüzde 75’i Sakarya’dan"

Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, 2022 yılına güçlü bir başlangıç yaptıklarını belirterek, "Toplam satışlarımızın yüzde 75’ini Sakarya Hendek fabrikasından sağladık. Avrupa, Türk üretimi ürün istiyor. Bu yıl ihracatımızı yüzde 25 artırarak 322 milyon avroya çıkaracağız.

Hendek fabrikamızda 2025’e kadar 80 milyon avroluk yatırım yapacağız. Japon mali yılı başlangıcı olan nisan ayından temmuz sonuna kadar çok güçlü bir büyüme kaydettik. 4 aylık dönemde ciroda avro bazına yüzde 33’lük bir büyüme elde ettik. Bu oranla Avrupa’nın da dikkatlerini üzerimize çektik." dedi.

Büyümede yeni yatırımlarının büyük katkısı olduğunu anlatan Önder, “Sakarya Hendek fabrikamızda ürün gamımız çok gelişti. Özellikle geçen yıl devreye aldığımız VRV yatırımımız büyümemize çok ciddi bir katkı sağladı. Japonya, Belçika ve Çekoslovakya’dan ürün ithal edip satıyorduk. Ancak pandemi öncesinde lokalleşme kararı aldık ve Sakarya Hendek fabrikamızda ciddi bir yatırım hamlesi gerçekleştirdik. Pandemi dönemi de yatırımlarımızı devreye alabilmemiz için bir fırsat oldu. Bu yatırımlarımızda hem ciddi bir büyüme yakaladık hem de toplam satışlarımızdaki ürünlerin yüzde 75’ini bu fabrikamızdan sağladık." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi