LİDER ÜLKE TÜRKİYE
Dokuz gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı Hendek Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı Hendek Belediyesi ana hizmet binasında bulunan belediye meclis salonunda gerçekleşti. Toplantı öncesi Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Türkiye Yüzyılı kapsamında Cumhuriyetin 100. yıldönümüne denk gelen ve Cumhur İttifakının zaferiyle sonuçlanan genel seçimler sonrası hem Cumhur İttifakını hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

BİLGİLENDİRME
Gündem maddelerine geçilmeden önce Başkan Babaoğlu gündem dışı gelen sorularını teker teker yanıtladı. Başkan Babaoğlu ilk olarak EYT’li olarak emekliye ayrılan personellerin tazminatlarıyla ilgili gelen soruya, “EYT şartlarına uyan çalışanlarımız haklarını kullanarak emekliye ayrıldı. Bizler de çalışanlarımızın emekli oldukları günün hemen ardından İller Bankasından bununla ilgili kredi müracaatında bulunduk. Ülkemizde emekli olanların sayısı ve belediyelere olan yükü düşünüldüğünde çok büyük bir rakam çıkıyor ortaya. 

Önceliğimiz emekli olan çalışanlarımızın tazminatlarını ödemek. Bu konu hakkında İller bankasıyla sürekli diyalog ve temas halindeyiz. Mağduriyetleri gidermek adına ve çözüme kavuşturmak için çalışmalarımız sürüyor” derken, Süleyman Seba Projesinin son durumu ile ilgili ise “Tekrar ihaleye çıktık malum piyasa dalgalanmalarından dolayı firma bulmakta zorlanıyoruz. Birkaç firma ile görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

ARAÇ FİLOSU
Başkan Babaoğlu, Hendek Belediyesi zimmetinde bulunan 6 adet aracın satış ihaleleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Babaoğlu, araçların bakım onarım maliyetlerinin neredeyse bir araç fiyatına denk geldiğini ve mevcut araçların artık kullanılamaz, bakım onarım yapılamaz hale geldiğini vurgularken, yeni model araçlarla araç filosunu güçlendirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Konuşmaların ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.