Akyazı Gençlik Derneği Başkanı İbrahim Keleş, bundan 9 ay önce Akyazı ilçesindeki eşraf, iş insanları, memurlar ve vatandaşlardan oluşan 45 kişilik bir ekiple bu yola çıktıklarını söyleyerek, “Akyazı Gençlik Derneği olarak vizyonumuz gençlerimizin kültür ve sanatta ufkunu açmak yeni fikirleri sanatla buluşturmak ve toplumun fikir dünyasına farklı bir bakış açısı kazandırmak.

En küçüğünden en büyüğüne birlik beraberliğin sağlandığı, hiçbir politik ayrıştırma olmadan, sadece insan olduğu için değer verilen en cılız yardım çağrısına dahi kayıtsız kalmayan bir dernek politikası gözeteceğiz.  Bu politikamızı da siyasi bunalımlar, aile içi şiddet, gençlere yol göstermek ve faklı kötü alışkanlıklara eğilimlerin önüne geçmek için kullanacağız” dedi.


HEDEF 81 İL
45 kişiyle yola çıktıkları derneğin hâlihazırda 2 bin kişiye ulaştığını kaydeden Keleş, pandemi döneminde hem erzak hem eşya yardımlarının yapıldığını söyledi. Keleş, “Akyazı’ya bağlı Kazancı Mahallesi’nde bulunan 21 dönüm arazi içerisinde gönüllü olarak yapılıp bakılan hayvan barınağına 3 ton mama yardımı, engelli ve hasta hayvanlar için veteriner yardımı yaptık. Hem okuyalım, hem okutalım kitap kampanyası ile insanların okuduktan sonra raflarda toplanan kitaplarını öğrencilerle buluşturmak için 2 bin adet kitap okullara teslim edildi.

Pandemi sürecinde kuaförlere dezenfektan yardımı, öğrenciler için eğitim ve öğretimin başlamasıyla aktif hale getirilecek ve sabahtan akşama kadar eğitim verileceği 5 derslik bir etüt merkezi oluşturulması, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın evlerine gidilip perdelerine, halılarına, bulaşıklarına varana kadar temizlik hizmeti sağlanması, kişisel temizlik hizmetlerinin sağlanması, Ramazan ayında derneğimiz üyelerinin zekâtları ve fitreleriyle, Akyazı Kaymakamlığı’nca sağlaması yapılan ailelere 830 hane olmak üzere erzak yardımı yapılması şeklinde faaliyetlerimiz de oldu” diye konuştu.


GENÇLİK MERKEZİ
Gelecek dönem ile ilgili çalışmalarından da bahseden Keleş, gerekli şartlarını tamamladıktan sonra Türkiye adını alacaklarını ve bu sayede derneğin sürdürdüğü faaliyetleri gençlik merkezleri açarak 81 ilde gerçekleştireceklerini belirtti. Başkan Keleş, Gençlik Merkezi için Akyazı Belediyesi’nden yer talebinde bulunduklarını ve içerisinde sosyal aktivitelerin gerçekleşeceği, tiyatro ve sinema solanlarının, dersliklerin olduğu 3 katlı bir yapının projesini oluşturduklarını söyleyerek, “Biz üzerimize ne düşüyorsa, yapmaya hazır bir şekilde bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Editör: Haber Merkezi