Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kurban Bayramı vesilesiyle değerlendirmelerde bulundu. Altyapı, ulaşım, çevre, spor, eğitim ve diğer tüm başlıklarda çalışmaların hızla devam ettiğini dile getiren Başkan Toçoğlu, “Bu şehre hizmet etmek bizim bayramımızdır. Tüm hemşerilerimin Kurban Bayramlarını kutluyor; nice bayramlarda birlikte olmayı diliyorum. Hayırlı bayramlar Sakarya” dedi.

GELECEĞE GÜVENLE BAKAN ŞEHİR
Başkan Toçoğlu, “Şehrimizi geleceğe hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hemen hemen her başlıkta yeni yatırımlara imza atıyor, projelerimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. 2018 yılının açılışların yılı olacağını daha önce ifade etmiş, tamamlanan yatırımlarımızın açılışını gerçekleştirmiştik. Yatay mimarisiyle Türkiye’ye örnek bir şehre sahibiz. İnşallah önümüzdeki süreçte de Sakarya’nın gelişen, büyüyen ve geleceğe güvenle bakan bir şehir olması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

ŞEHRİN YENİ YATIRIMLARI HİZMETTE
Başkan Zeki Toçoğlu, “Yılbaşında 670 milyon liralık 35 projemizin açılışını yıl içerisinde gerçekleştireceğimizi ifade etmiştik. Hamdolsun projelerimizi bir bir hizmete alıyoruz. Ramazan ayı içerisinde Yavuz Selim Caddesi’ni, Kocaali Sahili Sosyal Tesisleri’ni ve Hendek Atatürk Parkı’nı kullanıma sunduk. Yine Yazlık Kavşağı’nı tamamladık. Ayrıca Engelsiz Yaşam Merkezi’ni de faaliyet açtık. Ulaşım filomuzu 20 yeni otobüsle güçlendirdik. Tarihi Alicanlar Konağı’nı tamamladık. ADA AVM Üst Geçidini de bitirdik. Açılışını gerçekleştireceğiz. Yıl boyunca açılışlarımız devam edecek” diye konuştu.

AÇILIŞLAR DEVAM EDECEK
“Karasu SGM hızla devam ediyor. Arifiye Park’ta çalışmalarımız sona ermek üzere. TOPÇA Katlı Kavşağı ise hızla tamamlanıyor. Maltepe Sosyal Tesisleri’nde sona yaklaştık. Tüm bölgeye hitap edecek Hal Kompleksimiz de çalışmalar devam ediyor. Sapanca Spor Tesislerimiz ise bu yıl içerisinde dev karşılaşmalara ev sahipliği yapacak. 2018 yılı içerisinde şuana kadar 58 milyon değerindeki 325 bin ton sıcak asfaltı şehrimizin yollarıyla buluşturduk. İnşallah aynı şekilde yılın kalan döneminde de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

ÖNCE ALTYAPI
Başkan Toçoğlu, “Göreve geldiğimizde önce altyapı diyerek yola çıktık. Çünkü şehrimizin altyapısı depremde ciddi anlamda hasar görmüştü. Ve sağlam Sakarya’yı sağlam temeller üzerine inşa etmek için nitelikli bir altyapı oluşturmamız gerekiyordu. Bu doğrultuda 9 yılda büyük bir mesafe kat ettik. İçmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu noktasında dev yatırımları hayata geçirdik. 2014 yılı itibariyle altyapı çalışmalarımız şehir geneline yayıldı. İçmesuyu konusunda bir iddia ortaya koyduk. 2009’dan günümüze 600 milyonluk içmesuyu yatırımı yaptık. İçmesuyu arıtma tesislerimizin sayısını 11’e çıkardık. Hamdolsun şehrimiz musluklarından doğrudan su içilebilen nadir şehirler arasında yer alıyor. İçmesuyu değerlerimiz doldurma sulardan bile ileri noktada.”

DOĞA BİZE EMANET
Başkan Toçoğlu, “Su için önce çevreyi korumanın gerektiğine inandık. Şehrimizin doğası, bu doğadaki tüm canlıların yaşamı bize emanet. Bizlerin bu doğrultuda tedbirler alarak adımlarımızı atmamız gerekiyor. Bunun için şehrimizin kanalizasyon ağını her geçen gün daha da genişlettik. Atıksu arıtma tesislerimizin sayısını 6’ya çıkardık. Kaynarca ve Taraklı’ya kazandıracağımız 2 yeni arıtma tesisi içinse proje hazırlıklarımız tamamlandı. 9 yılda 400 milyonluk atıksu yatırımı yaptık. Atıksuya yönelik yatırımlarımızla Sapanca Gölü’ne, Sakarya Nehri’ne ve Karadeniz’e atıksu karışmasının önüne geçtik. Artık kuzey sahillerimizde 2 adet Mavi Bayrak dalgalanıyor. Yağmursuyu çalışmalarımıza hız verdik. Yağışlı havalarda sorun yaşanan bölgeleri tespit ettik. Belli bir öncelik sırasına göre hatlarımızı inşa ediyoruz. 2009’dan günümüze 307 bin 784 metre yağmursuyu hattını tamamladık.”

YENİ YATIRIMLARIYLA BÜYÜYEN SAKARYA
Yeni yatırımların devam ettiğini belirten Toçoğlu, “Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası projemizde çalışmalar devam ediyor. Sakarya’nın en büyük çevre projesi olma özelliği taşıyan SEKAY’ı 100 milyonluk bir yatırımla şehrimize kazandırıyoruz. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Şehrimizde örnek bir meydan projesi olacak Demokrasi Meydanı’nda dönüşüm çalışmalarımızı başlattık. Karaman’a yeni bir yaşam alanı kazandırıyoruz. Kocaali ilçe merkezine yeni bir buluşma noktası kazandıracağız.  Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini paylaştığı Millet Bahçesi için de hazırlanan projeleri kamuoyuyla paylaştık. İnşallah şehrimiz için en iyisini hayata geçireceğiz” dedi.

TOPRAĞIN VE YEŞİLİN ŞEHRİ
Toprağın ve yeşilin şehri Sakarya’da bayramların bir başka güzel olduğunun altını çizen Başkan Toçoğlu, “Hemşehrilerimize hizmet yolunda bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Farklı kültürlerin, milletlerin bir arada kardeşçe yaşadığı Sakaryamızda ortaya koyduğumuz belediyecilik anlayışıyla geleceğe emin adımlarla yürümeye, Sakarya’nın yarınlarına hizmet etmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güçlü Türkiye, daha da güzel bir Sakarya hedefiyle çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi