Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, kuzey sahillerinde tüm hazırlıklarını tamamlayıp cankurtaran faaliyetlerine başladı. Cankurtaran Grup Amirliği, Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde alanında uzman kurtarma personeliyle “hayat” nöbetine başladı. 3 ilçede kilometrelerce uzanan kuzey sahillerinde toplamda 46 cankurtaran keşif kulesi kuruldu. 15 Eylül'e kadar görev yapacak cankurtaranlar her gün 10.00 ile 19.00 saatleri arasında hayat nöbeti tutacak.

ZORLU EĞİTİM TAMAMLANDI
Güçlendirilen cankurtaran kadrosunda 61 personel görevlendirildi, 4 jet ski ve 1 zodiac kıyı şeritlerimize tahsis edildi. Tatilcilerin can güvenliği ve huzuru için, 53 kilometrelik sahil hattında personellerimiz sürekli devriye gezecek. Bugün itibariyle tüm kadrosuyla mesaiye başlayan ekipler, kulelerin kurulumunu tamamlayıp en zor görevlere hazır hale gelmek için peş peşe tatbikatlar yaptı. Yıl boyunca zorlu eğitimden geçerek göreve hazırlanan cankurtaranlar toplamda 46 kulede vatandaşları takibe alacak.

HEDEF CAN KAYBI YAŞAMAMAK
İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada sahillerde hiç can kaybı vermemek için çalışmalara başlandığı belirtilerek, “Şehrimizin 3 önemli sahil kesiminde vatandaşlarımızın herhangi bir aksilik yaşamamaları adına cankurtaran ekiplerimiz zorlu bir eğitim sürecini tamamladı. 53 kilometrelik sahil şeridinde 4 jet ski, 1 zodiac bot ve 61 personelimiz 46 kulede cankurtaran ekiplerimiz vatandaşlarımızın güvenliğini sağlayacağız. Vatandaşımızın huzuru ve can güvenliği için güçlü personel kadrosuyla sezon boyunca görevimizin başında olarak can kaybı yaşanmamasını hedefliyoruz” denildi.

Editör: Haber Merkezi