İçişleri Bakanlığı’nın talimatlarıyla 81 ilde aynı anda gerçekleştirilen ve bağımlılıkla mücadele kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmaların değerlendirilip ilave alınacak tedbirlerin ele alındığı bağımlılıkla mücadele toplantısı, Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında gerçekleştirildi.
Ahmet Hamdi Nayir, bugün tüm ilerde gerçekleştirilen toplantının, 22 Ocak Pazartesi günü kaymakamlar başkanlığında tüm ilçelerde gerçekleştirileceğini ifade etti.
“ARZ VE TALEBİ ÖNLEMELİYİZ”
Uyuşturucuyu piyasaya arz cephesiyle mücadele edilirken, talep cephesinde de tüm kurum ve kuruluşlara önemli görevler düştüğünü vurgulayan Vali Nayir, Sakarya’nın büyükşehirlere açılan kapı olduğu için önemli trafik akışına maruz kaldığını belirtti. Vali Nayir; “Arkadaşlarımız özellikle istihbarat çalışmalarını özenli bir şekilde yapıp, bu konuda üzerlerine düşenleri yapmaya gayret gösteriyor.” Dedi

----


GELECEĞE DAİR PLANLAR
Vali Nayir; “Boşluk tanımayan bir dünya üzerinde yaşıyoruz. Boş bıraktığınız her alan başkaları tarafından doldurulmaya çalışıyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin hayatını bilim gibi, sanat gibi, spor gibi, okuma gibi aklınıza gelebilecek yararlı şeylerle doldurabilmemiz ve geleceğe ümitle bakmalarını sağlamamız lazım. Geleceğe ait planları olmayan, arkadaş guruplarında kendisine iyi bir yer bulamayan kişiler, mutluluğu başka yerde aramaya başlıyor.” 
HER KURUMA AYRI GÖREVLER 
“Madde bağımlılığına daha yönelmemiş ya da ondan kurtulmaya çalışan gençlerimizin hayatını faydalı şeylerle doldurma görevimiz de var. Bununla ilgili en önemli görev İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze düşüyor, İl Müftülüğümüze düşüyor, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze düşüyor. Bu kurumlarımız da sorumluluklarının bilincinde olarak, gençlerimizin hayatını faydalı olan şeylerle doldurmak için çeşitli projeler gerçekleştiriyorlar, bizlerin de onları her anlamda destek vermesi gerekiyor. Bunlarla birlikte bağımlı olan, müptela olan vatandaşlarımız için de önemli çalışmalar yapmak durumundayız. Bu kişiler için mücadele edip onları bu alışkanlıklardan kurtarmaya çalışmalıyız. Öte yandan her daim önleyici hizmetlerin diğer hizmetlerin önünde olması gerekmektedir. Asıl hüner zaten daha müptela olmadan onu kurtarmak ve yeniden hayata bağlamaktır. En güzel temizlik kirletmemektir, en güzel tamirat tahrip etmemektir.”

----


GÜVENLİK ÖNLEMLERİ VE TEDBİRLER
Geçen yıl yapılan toplantıda alınan kararların değerlendirilmesi ile devam eden toplantıda; metruk bina tespiti, yıkımı ve ıslahına yönelik çalışmaların gözden geçirilmesi, park ve rekreasyon alanlarına güvenlik kamera sistemlerinin kurulması ve yeterince aydınlatılması, okullardaki güvenlik kameralarının Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS) entegrasyonunun sağlanması, okul ve çevrelerinde güvenliğin artırılması, başta Yeşilay olmak üzere STK’lar ile işbirliğinin ele alınması, gençlerimizi etkilemesi muhtemel maddeler hakkında okul yöneticileri, öğretmenler, okul aile birliği üyeleri ile ailelere yönelik bilgilendirme faaliyetlerinin gözden geçirilmesi, verilerin bir önceki yıl ile kıyaslanıp alınan ve alınacak tedbirlerin gözden geçirilerek 2020 yılında yürütülecek çalışmaların planlanması konuları ele alındı.
Kurul üyelerinin sorumluluk alanlarına dair bilgiler de verdiği toplantıda Vali Ahmet Hamdi Nayir, kurul üyelerinin temsil ettikleri kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyonun daha sağlıklı işlemesine ilişkin görüşlerini paylaşıp herkese başarılar diledi.

----


KATILANLAR
Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra; Garnizon ve 7. Komando Tugay Komutanlığı Vekilleri P. Alb. Salih Üstündağ ve Mustafa Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Erhan Sağlam, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz Yiğit, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey temsilcileri, Bölge Müdürleri ve Yeşilay Sakarya Şubesi yetkilileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi