‘ADAPAZARI SİVİL İNİSİYATİFİ’
Kendisine 'Adapazarı Sivil İnisiyatifi' adını veren ve sözcülüğünü Yazar Fahri Tuna, Dr.öğretim üyesi Mehmet Özdemir ve Halit Molla'nın torunlarından imam hatip Haluk Akagündüz'ün üstlendiği grup tarafından Sakarya Sıraköy mezarlığında düzenlenen törenin sunuculuğunu torun Haluk Akagündüz başarıyla üstlenirken SAÜ öğretim üyesi Dr.Mehmet Özdemir de Halit Molla'nın kişiliği hakkında, hayata, devletine ve milletine bağlılığı ve kahramanlığı kadar mütevazı yapısı ve fedakârlığı konusunda çok güzel bir konuşma yaptı. 

HELVA İKRAM EDİLDİ
Halit Molla'nın kardeşi Zekeriya Akın'ın torunu emekli öğretmen Mustafa Yaşar Akın'ın 'unutma' şiirini seslendirdiği tören Halit Molla'nın şahsında tüm şehit ve gazilerimiz için okunan Kur'an ve yapılan dua ile sona ererken, Halit Molla ailesi de anma törenine katılan iki yüz kadar duyarlı vatandaşlara da helva ikram etti.

HER YIL 21 HAZİRAN
Adapazarı Sivil İnisiyatifi sözcülerinden yazar Fahri Tuna, söz konusu törenin her yıl 21 Haziran günü saat 14.30'da geleneksel olarak tekrarlanacağını, törende protokol kurallarını uygulanmadığını, bu topraklara sevdalı herkesin eşit ve aynı mesafede olmaya devam edeceğini belirtti. 

Tuna, Dr. Mehmet Özdemir ile ortaklaşa bir Halit Molla kitabı hazırlığı içerisinde olduklarını da söyledi.  Halit Molla'nın torunlarından olan anma programı düzenleme kurulu üyesi Haluk Akagündüz ise en kısa zamanda dernekleşerek töreni seneye dernek olarak düzenlemek istediklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi