HAYATI VE ESERLERİ
29 Ağustos 2012 tarihinde hayata veda eden, 2000'e yakın eser arasında; "Bir Sevgi İstiyorum", "Gözlerin Doğuyor Gecelerime", Gökyüzünde Duman Duman Bulutsun", "Senin Olmaya Geldim", "Eller Kadir Kıymet Bilmiyor Anne", "Haberimiz Yok", "Talihsizler", "Hayat Sen Ne Çabuk Harcadın Beni", "Kul Feryadı", "Yaranamadım" gibi birçok hit eserin söz yazarı Halit Çelikoğlu, hayatı ve eserlerinin anlatıldığı gecede anıldı.

AİLESİ O'NU ANLATTI
Halit Çelikoğlu'na saygı gecesine; Eşi Gülay Çelikoğlu, oğlu Aykut Çelikoğlu, kızı Ayça Çelikoğlu, yeğeni Nevzat Köseoğlu katılarak, sanatçının hayatından kesitler paylaştı.
Her birinin ayri bir hikayesi ve yaşanmışlığı olan şarkı sözlerinin, hatırasını paylaşan sanatçının eşi, ve çocukları, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.
Programın moderatörlüğünü Halit Çelikoğlu Kitabının Yazarı Fahri Tuna yaparken, TSM/THM Sanatçısı İsmail Özmert, Halit Çelikoğlu'nun eserlerinden oluşan şarkıları seslendirdi.

ŞARKILARDA SAKARYALI İMZASI
Gecenin açılış konuşmasını yapan SYKD Başkanı Necmettin Kırık, günümüzde hepimiz bildiği hit şarkıların söz ve bestesinde Halit Çelikoğlu gibi Sakaryalı değerli sanatçıların imzası bulunduğunu belirterek, "Değerli sanatçımız Halit Çelikoğlu'nu hayatı ve eserleri andığımız bu anlamlı geceye katılan siz sanatçı dostları konuklarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

VALİ NAYİR VE BAŞKAN YÜCE DE KATILDI
“Şarkıların Nabzındaki İsim Halit Çelikoğlu" saygı gecesi ve konserine, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, önceki dönem valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işadamları ve Yerel Kültür Derneği yönetimi katıldı. Başkan Yüce de konuşmasının ardından bir şiir sesledirdi.

HALİT ÇELİKOĞLU KİMDİR?
1934 yılında Adapazarı Yukarıdere köyünde doğan Çelikoğlu, Düzce Cumhuriyet Savcılığı başkatibiyken 1970 yılında İstanbul Adliye sarayı Ağır Ceza Mahkemesine tayin edildi. Bu arada 200'ü aşkın bestekar ile çalışmaları oldu. 1981 yılında İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkatipliğinden emekli oldu.

BAŞLICA ESERLERİ 
Bir Sevgi İstiyorum, Sevgisiz Yaşayamam, Gözlerin Doğuyor Gecelerime, Gökyüzünde Duman Duman Bulutsun, Gelin mi Oluyorsun, Küsmeyin Geceler, Senin Olmaya Geldim, İki Hasret, Eller Kadir Kıymet Bilmiyor Anne, Hayat Harcadın Beni, Yaranamadım, Haberimiz Yok, Aşkımın Günahı Sensin, Bu Şehir, Bir Kadın Tanıdım, Sevdalılar, Üstüme Düşme Benim, Talihsizler, Küstüm Sana Dünya, Yanlış Yaptın.

ALDIĞI ÖDÜLLERDEN BAZILARI
"Adın Bir Dua Gibi" Söz: Halit Çelikoğlu, Beste: İrfan Özbakır Milliyet Gazetesi 1980 "Bir Sevgi İstiyorum" Söz: Halit Çelikoğlu, Beste: Necdet Tokatlıoğlu 1984 Altın Kelebek
"Sevgisiz Yaşayamam" Söz: Halit Çelikoğlu, Beste: Erdoğan Berker 1987 Milliyet Kitapları Sevgi Damlacıkları (1965), Kalp Yarası (1967), Yitik Gözler, (1968), Donuk Sevgi (1969), Hüzünlü Çiçeğim( 1970), Sisli Umutlar(1971), Bir Sevgi İstiyorum (1984), Sevgi Pınarı (1992)

Editör: Haber Merkezi