RASİMPAŞA CAMİ YANINDA
Deprem ve olası afetler öncesi, afet anı ve sonrasında tam koordinasyonun sağlanması adına Hendek Belediyesi tarafından projelendirilen Afet ve Koordinasyon Merkezinde (HAKOM) çalışmalar başladı. Başkan Turgut Babaoğlu’nun geçtiğimiz aylarda müjdesini verdiği proje, Rasimpaşa Camiinin yanında bulunan arazide inşa ediliyor. Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından HAKOM projesinde başlayan çalışmaların kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

TEK ÇATI ALTINDA OLACAK
HAKOM hakkında bilgiler veren Başkan Babaoğlu, “ Çevre düzenlemesi ile beraber yaklaşık 1300 metrekare arazi üzerine HAKOM adını verdiğimiz, Afet Yönetim Merkezi kurulacak. Yaklaşık 566 metrekarelik bina içinde Sağlık İşleri Müdürlüğümüz, Aile Danışmanlık, Doktor, Sosyolog ve Psikolog, SAKE, TRAC, İHH, Kızılay, Kan Merkezi, HAKUT ile Plan ve Proje Müdürlüğümüze ait bir depo yer alacak” dedi.

DEPREMİN ACI DERSİ
Toplam kapasitesi 55 araçlık olan otopark planladığını ifade eden Başkan Babaoğlu, “Daha öncede ifade ettiğimiz gibi, konum itibariyle avantaj sağlayan ve kolay erişim sağlayan bu merkez, kesintisiz iletişim, sağlık, arama kurtarma ve çeşitli yardımların düzenli bir şekilde koordine edileceği, eğitimlerin verileceği bir üs haline gelecek. AFAD başta olmak üzere tüm kurumlarımızla entegrasyon sağlanacak bu merkez, 1999 depreminde yaşadığımız sıkıntılardan ders alınarak planlandı ve planlandığı şekilde hayata geçirilecek” dedi.

İLÇELER ARASINDA İLK
Babaoğlu, “ Olağanüstü bir durumda sistemli, kesintisiz bir iletişim ve koordinasyonun sağlanması adına bu merkeze çok büyük önem veriyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan AKOM binasının ardından bu merkez Sakarya’da ikinci olacak. Fiziksel imkanlar, teknik ve teknolojik donanımlarla Hendek’e kazandıracağımız bu merkez hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Hatırlanacağı üzere Başkan Babaoğlu ve ekibi, proje başlamadan önce iki ayrı toplantıda Kızılay, SAKE, HAKUT, Kızılay ve TRAC gibi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmiş, fikirlerini almıştı.

Editör: Haber Merkezi