Hak-iş Sakarya İl Başkanlığı Şube Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Temsilcileri, Komiteleri ve Üyeleri ile birlikte Bolu Belediyesi’nde çalışan işçilerin baskıyla sendika değiştirmeye zorlanması ve 97 işçinin işten atılmasını protesto amacıyla başlatılan oturma eylemine destek verdi.

DİRENİŞİN 8. GÜNÜ
Bolu Belediyesi önünde sekizinci gününde olan direnişe Hak-iş Sakarya İl Başkanı ve Hizmet-iş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, Özçelik-iş Sakarya Şube Başkanı Rıfat Kurt, Özgıda-iş Sakarya Şube Başkanı Hayati Özer; Yönetim Kurulu Üyeleri, Sendika Temsilcileri ve Üyeleri ile birlikle destek ziyareti gerçekleştirdi. Destek ziyaretinin 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü yapılması dikkatlerden kaçmadı.

‘EMEKÇİ’NİN YANINDAYIZ’
Bu anlamlı günde Bolu Belediyesi’nde emekçilere yapılan zulme karşı Hak-İş Sendikası’nın her zaman tüm emekçilerin yanında olacaklarını belirten Gökdemir, “Bu haklı mücadelemiz karşısında beraber direnmek ve mücadele etmek bizim için büyük bir onurdur. Burada ki zulüm bitene kadar emekçi kardeşlerimize her zaman ve her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.

Gökdemir, “İşten çıkarmaların kabul edilebilir bir tarafı yok. Emekçinin ekmeğine zarar verilmemelidir. Başkanın nöbeti devralırken Kur’an-ı Kerim öpüp topluma düzgün mesajlar vermeye çalışırken, bu yaptığı yanlış işlerin hiçbir kitapta yeri yoktur. HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olarak yürüttüğümüz bu direnişi sonuna kadar götüreceğiz. Emeğe yapılan bu zulme karşı direnişi son derece saygın bir davranış olarak görüyoruz. Direnişimiz kutlu olsun. Güç birliğimiz bozulmayacaktır. İnsanlar ekmeğiyle, onuruyla alın teriyle kıymetlidir, bu kutlu direnişe katılan herkesi yürekten kutluyorum” dedi.

BARIŞ, HUZUR VE GÜVEN İÇİNDE
Herkesin barış ve istikrar içerisinde, huzur ve güven ortamında, birlik ve dayanışma içerisinde yaşadığı bir Türkiye istediklerini belirten Gökdemir, “Aş için, iş için alanlardayız. Hak için, zulme dur demek için Bolu’dayız. Bolu Belediyesi’nde üyemiz İşçilere yönelik İşyeri Değiştirme Baskısına dur demek için, Bolu Belediyesi’nde haksız ve sebepsiz işten çıkarmalara dur demek için Bolu Belediyesi’nde işten çıkarılan 97 emekçinin işe geri alınması için buradayız.

Bugün 1 Mayıs’ta, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı Noter huzurunda verdiği ‘Hiçbir emekçiyi işten çıkarmayacağım”’şeklindeki taahhüdünü yerine getirmeye bir kez daha davet ediyoruz.

Kendisini işyeri barışını yeniden tesis etmeye çağırıyoruz.

Sayın Özcan, gittiğiniz yol, yol değildir.

Liyakatiyle çalışan emekçileri mağdur etmeye hakkınız yok.

Sizi kınıyor ve tekrar uyarıyoruz” diye konuştu.

OTURMA EYLEMİ
Gökdemir sözlerini şöyle tamaladı, “Hizmet-İş Sendikası olarak, emek kavgası için burada bir oturma eylemi başlatan emekçi arkadaşlarımıza destek olmak için buradayız.

Bütün mazlumların bizden alacağı var şiarıyla çıktığımız bu yolda emin adımlarla yürüyeceğiz ve hiçbir emekçinin hakkını zalimlere yedirmemek için sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Mobbinge, kıyıma, zulme, adaletsizliğe HAYIR diyoruz.

Emekçilerin kimsesiz olmadığını göstermek için Bolu’dayız. Tüm Türkiye’deyiz.

Bugün Bolu’dan emek, barış, özgürlük ve demokrasi için haykırıyoruz!

Yaşasın emeğin dayanışması! Yaşasın bağımsız sendikal mücadelemiz! Yaşasın Türkiye!”

Editör: Haber Merkezi