Orhan Camii’nde devam eden restorasyon çalışmaları kapsamında çatının sökülmesine başladı. Ancak işçilerin hiçbir güvenlik önlemi olmadan çatıya çıkması ve sağlam kiremitlerin atılarak kırılması tepkilere neden oldu.

İŞ GÜVENLİĞİ
Adapazarı Tarihi Orhangazi Camiinde restorasyon çalışmalarına devam ediliyor. Bu kapsamda caminin çatısında sökme işlemine başlandı. Günün erken saatlerinde başlanan çalışmalarda işçilerin hiçbir güvenlik önlemi almadan çatıda çalışması, bunun yanında kiremitlerin gelişigüzel aşağı atılması vatandaşın ve esnafın tepkisine neden oldu.

BÜYÜK TEHLİKE
Vatandaşlar, cami avlusunda gerekli güvenlik önlemi alınmadan kiremitlerin gelişigüzel atılmasının yoldan geçen herkes için büyük tehlike oluşturabileceğini söyledi. Vatandaşlar, “İşçilerin can güvenliği olmadan caminin çatısında çalışması da kabul edilemez. İşçilerden biri, ayağı kayıp o yükseklikten düşerse bunun hesabını kim verecek.” diyerek tepkilerini dile getirdi.

KİREMİTLER
Öte yandan vatandaşlar sağlam kiremitler atılıp kırılmasına da tepki gösterdi. Caminin kiremitlerinin dikkatle sökülmesi, daha sonra kullanılmak üzere istiflenmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “Sağlam kiremitler ihtiyaç sahibi birkaç vatandaşın istifadesi için bağışlanabilirdi. Kiremitlerin kırılması, milli servetin heba edilmesi demek” dedi.

Editör: Haber Merkezi