Şehrin güney bölgesini ilgilendiren Arifiye-Hacımercan-Çaybaşı İçmesuyu İsale Hattı’nın yer teslim sözleşmesi imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun makamında gerçekleştirilen imza törenine SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ve ihaleyi kazanan Ekince Mühendislik firması sahibi Eşref Ali Özbek katıldı.
İmza töreninde konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Güney bölgesinin su sorununu kökten halledeceğimize söz vermiştik. Bugün bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Güney bölgemizde 45 civarındaki yerleşim birimine son teknoloji arıtma tesisinde arıtılmış sağlıklı Sapanca suyunu ulaştıracak isale hattının yer teslim sözleşmesini imzalıyoruz” diye konuştu.
 
DUKTİL BORU
Gelişen teknolojinin yakından takip edildiğini kaydeden Başkan Toçoğlu, “Teknoloji sürekli gelişiyor. Biz de bu yeni gelişmeleri yakinen takip ederek, en sağlıklı ve en rantabl projeleri uyguluyoruz. Bu çerçevede Arifiye-Hacımercan-Çaybaşı İçmesuyu İsale Hattını duktil cinsi borudan döşeyeceğiz. Son teknoloji boru sistemi olan bu duktil borular çok daha uzun ömürlü oluyor. Gelecek odaklı yatırımlarımızla uzun ömürlü kalıcı işler yapmanın gayretindeyiz. 25 kilometre uzunluğundaki bu isale hattı sayesinde güney bölgesindeki hemşerilerimiz daha bol ve sağlıklı içme suyuna kavuşacak” dedi.
 
BOL SU
İsale hattının Hızırilyas Tepesi’nde yapımı son aşamaya gelen arıtma tesisleriyle entegre çalışacağını ifade eden Başkan Toçoğlu, “İnşallah yeni arıtma tesisimizde arıtılacak olan suyu güneye ulaştıracak bu proje sayesinde zaman zaman yaşanan bulanıklık sorunu kökten çözülecek. Yüklenici firmaya da belirttim. Bizim önceliğimiz yapılacak işin kaliteli ve zamanında yapılmasıdır. Güney bölgesinde ikamet eden vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Yüklenici firma Ekince Mühendislik’in sahibi Eşref Ali Özbek de projenin zamanında ve en iyi şekilde yapılması için gereken ne varsa yapacaklarını kaydetti.

HANGİ KÖYLER?
Geniş alanı kapsayan projeden yararlanacak köylerin isimleri şunlar: Akçay, Karaçam, İlimbey, Kemaliye, Boğazköy, Çınardibi, Kumbaşı, Kışlaçay, Horozlar, Kayalar Memduhiye, Kayalar Reşitbey, Çaybaşıyeniköy, Hürriyet, Şükriye, Tuapsalar, Yeşiltepe, Karaköy, Taşlık, Rüstemler, Çökekler, Çerçiler, Çelebiler, Kasımlar, Hacıramazanlar, Kurtbeyler, Solaklar, Doğancılar, Bileciler, İlyaslar, Abalı, Hacılar, Yeşilyurt, Turnadere, Kavaklıorman, Çağlayan, Budaklar, Süleyman, Kömürlük, Poyrazlar, Demirbey, Türkbeylikışla ve Maksudiye.
 
Editör: Haber Merkezi