‘VATANDAŞI KORKUTUYOR’
Adapazarı Belediye Meclis Toplantısı, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündem dışı söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis Üyesi Selim Özen, Güneşler Mahallesi’nde bir dernek tarafından aylık 830 TL bedelle işletilen binanın, dezavantajlı bireyler ve madde bağımlılarının rehabilitasyonu için kullanılması gerektiğini ifade etti. Sonrasında söz alan MHP Meclis Üyesi Rüstem Pirimoğlu ise, tinercilerin hava karardıktan sonra özellikle bazı büyük marketlerin önünde vatandaşlardan para istediğini, bu durumun da vatandaşları korkuttuğunu söyledi.

‘İKİSİ DE BİR ŞEY DİYEMEZ’
MHP Meclis Üyesi Erhan Acar, “Adapazarı Treni’ni de geri istiyoruz, hafif raylı sistemi de istiyoruz” dedi. Acar, Adapazarı ilçe sınırları içerisinde kalan öğrenci yurtları ile ilgili denetimlerin yapılıp-yapılmadığını sorduktan sonra, “Devlet, Suriyeliler’i maaşa bağladı, çocuk parası bile veriyor. Bu memlekette asgari ücretle çalışan birçok insan var, biz de toplu taşımada insanlarımızı bedava taşıyalım” diye konuştu. MHP’li Hayrettin Hacıbektaşoğlu ise, TOKİ’ye devredilen stat arazisi ile ilgili olarak, “Bu işten belediye başkanlarını ayrı tutuyorum, 2’si de Ankara’ya bir şey diyemez” ifadelerini kullandı.

YOĞUN BAKIMDA 58’NCİYİZ
“Stat arazisi ile ilgili o yeşil alan bize lazım ama ne bir yerel milletvekili, ne meclis üyesi bir adım atmadı” diyen Hacıbektaşoğlu, “Bu şehirde (İMO Başkanı) Hüsnü Gürpınar’dan başka bir adım atan yok galiba. Bir gün stat arazisinin başına, ‘Araziyi bunlar imara açtılar’ diye yazılacak bunu aklınıza koyun. Bakın yoğun bakımda Sakarya Türkiye genelinde 58’nci sırada, Sakarya’da  45 ambulans var, 68’nci sıradayız, işte bizim ilimiz bu. Hiçbir vekilin ağzında ne stat arazisi var, nede sağlık, bu anlattığım sağlık sorunları ile ilgili onlardan bir şey duymadım. Bunu nefsim için değil, kamu adına söylüyorum” dedi.

‘STAT ARAZİSİ TOKİ’YE AİT’
MHP’li Meclis Üyesi Hayrettin Hacıbektaşoğlu’nun sözlerinin kendisine cevap hakkı doğurduğunu söyleyen AK Parti’li Meclis Üyesi Ali Kasım ise, “Kendisi tabelaya bizim ismimizi yazdıracakmış, kendisine teşekkür ederim, hizmetlerimizin tabelada görünür olması hoşumuza gider. O stat arazisi TOKİ’ye ait, şehre yeni, modern bir stat yapılıyor. Herhalde siz o stada gitmeyeceksiniz. TOKİ sadece zenginlere ev yapmıyor, düşük gelirliler için de yapıyor. Stadın şu anki mezbeleliğiyle, daha sonra yerine yapılacaklar arasında dağlar kadar fark var” ifadelerini kullandı.

DİŞLİ; YEŞİL ALAN OLMALI
MHP’li Hacıbektaşoğlu kendisine cevap hakkı doğduğunu ifade ederek söz isterken, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, MHP grubuna destek vererek, “Biz de stat arazisinin yeşil alan olarak kullanılmasından yanayız” ifadelerini kullanarak, stat arazisinin yeşil alan olarak kalmasını kendilerinin de istediğini söyledi. Gündem dışı konuşmalarda değinilen tüm konuların önemli olduğunu söyleyen Başkan Süleyman Dişli, Güneşler’deki bir dernek tarafından kullanılan binanın, hangi koşullarda verildiğinin araştırılmasını istedi.

‘İNŞALLAH KAVUŞURUZ’
Marketlerin önünde tinercilerin vatandaştan para istemesine de değinen Başkan Süleyman Dişli, “Marketlerin önünde zabıtalar sivil elbiseler giysin, çok ciddi bir konu bu. Bunu takip edelim, emniyetle de irtibatlı olun, orada dayak mayak yerler, bunu konuşmayalım” dedi. “Adapazarı Treni’ni biz de istiyoruz” diyen Başkan Süleyman Dişli, “İnşallah trenimize kavuşuruz” dedi. Konuşmaların ardından 15 maddelik gündeme geçilirken, Camili Mahallesinde 220 ve 227 numaralı caddelere Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün ismi verildi. 

Editör: Haber Merkezi