Her hafta ilçeleri tanıma kapsamında Karapürçek ve Akyazı’da temaslarda bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, kaymakamlara iade-i ziyarette bulunarak ilçe idare şube başkanları ile tanışma toplantıları gerçekleştirdi.
Karapürçek’te Kaymakam Vekili Hamza Özbilgi'ye iade-i ziyarette bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, ilçenin genel durumu hakkında bilgiler aldıktan sonra, Belediye Başkanı Orhan Yıldırım’ın da katıldığı toplantıda ilçe idare şube başkanları ile de bir araya geldi.
Akyazı’da Kaymakam Yakup Güney ve Belediye Başkanı Hasan Akcan tarafından karşılanan Vali Ahmet Hamdi Nayir, ilçede devam eden çalışmalar ve yatırımlara dair brifing aldı. İlçe idare şube başkanları ile tanışma toplantısı gerçekleştiren Vali Nayir, ilçedeki yöneticiler ile personeli tanıyıp, işbirliği ve koordinasyonun tam manasıyla sağlanması adına çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

“GÖRMEK İSTEYEN İÇİN IŞIK ÇOK”
Hem ilçeleri coğrafi açıdan tanımak hem de iade-i ziyarette bulunup ilçe idare şube müdürleri ile tanışmak istediklerini ifade eden Vali Nayir, “Görev süremiz boyunca bir aile olma bilinciyle hem başarıyı yakalamayı hem de çalıştığımız yerlerde huzurlu bir ortam oluşturmayı ön planda tutacağız. Taleplerin çözümü bakımından yapmak istemediklerimiz için bahane çoktur. Ancak bizler bu mevkilerde vatandaşlarımıza hizmet etmek uğruna bulunduğumuz için elimizi taşın altına koymalıyız. Bu dünyada görmek isteyen için de yeterince ışık vardır, görmek istemeyen için de yeterince karanlık vardır. Bizler devleti temsil ettiğimiz için işin çözüm tarafında olmalıyız. İşbirliğimizi ve koordinasyonumuzu yeterince sağlayabilirsek, ışık kendiliğinden görünür olacaktır. Bireysel başarılar tabii ki güzeldir ancak işbirliği neticesinde ortaya daha güzel projeler ve kazanımlar çıkmaktadır. Bu durum uygulamayı daha kolay hale geleceği için, ilçelerimizin gelişimine de büyük katkı sağlayacaktır.”

“MİLLET OLMADAN DEVLET YAŞAMAZ”
“Herkesin görevini önemseyerek bu bilinçle hareket etmesi kendisine de temsil ettiği kurumuna da fayda sağlayacaktır. Devlet, ancak bir millet var olduğu sürece yaşayabilir. Bizim en önemli düşüncemiz devleti yaşatıp yüceltmek olduğu için, milletimizin her sıkıntısını giderip, ihtiyaç anında yanında durmalıyız. Hepimiz birbirimizin tecrübelerinden yararlanarak bu ülke için, bu vatan için ve bu güzel ilçelerimiz için en iyisini yapma gayretinde olmalıyız.
Her birim aslında birbiriyle büyük bağlantı halindedir. Eğitimden asayişe, sağlıktan tarıma kadar aklınıza gelebilecek her bir kurum ve kuruluşun önemi çok büyüktür. Bizler birbirimizin kıymetini bilir, birbirimize destek olursak, vatandaşlarımızın da gözünde o şekilde değer görürüz. Vatandaşlarımızın işlerini o gün yetiştiremesek bile oradan memnun ayrılmasına yardımcı olmamız, bizleri de huzurlu kılacaktır” dedi.
Kaymakamlıktaki birimleri gezerek personele kolaylıklar dileyen Vali Nayir, ilerleyen günlerde ilçelerimize daha geniş kapsamlı ziyaretler gerçekleştireceklerini de belirtti

Editör: Haber Merkezi