Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Sarıbıyık mesajında, “Milletimizin egemenliği kendi eline alarak kurduğu cumhuriyetimizin 97. yılı kutlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunun 100. yılına büyük hedeflerle hazırlanıyor. Bizlere düşen görev bu hedeflere ulaşma yolunda azimle çalışarak önemli katkılar sağlamaktır. Üniversitemiz kısa süre önce kurulsa da köklü geçmişinin etkisiyle bu anlamda ciddi başarılar elde etti ve başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor.
Cumhuriyetimiz de 2023 yılında 100 yaşına girecek olsa da; bin yılı aşkın köklü bir geçmişin, sağlam bir inancın ve mazluma el uzatmayı şiar edinmiş, farklı kültür ve kimliklerle bir arada ve kardeşçe yaşamanın tadını almış bir medeniyet birikiminin son halkası olarak kuruldu. Bu nedenledir ki tarihin akışı içerisinde hemen hemen her noktada kıvanç duyacağımız ve bugün yaptığımız işlerde bizlere güç verecek başarılı referanslara sahibiz. Osmanlı Devleti’nin çöküş yıllarında imkânsızlıklara rağmen her türlü işgale ve zulme direnerek şanlı zaferler elde eden ve küllerinden yeni bir devlet oluşturan tüm ecdadımızı hayırla yâd ediyor, cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi