TOPLANTILAR SONRASI YAYLA TURU 
Hendek’te bir dizi temaslarda bulunan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, ekonomi, eğitim, asayiş ve birçok konuda düzenlenen toplantıların ardından Keremali Göl Yayla’da incelemelerde bulundu. Vali Kaldırım’a Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun yanı sıra; Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Hendek Belediye Başkan Yardımcıları Hüdaverdi Bahadır ve Hızır Çağrı Güngör, Hendek Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Hamit İsmailoğlu ve Belediye Meclis Üyeleri eşlik etti. Kaldırım, Acır ve Babaoğlu, yayla gezisi sırasında karşılaştıkları vatandaşlara selam vererek sohbet ettiler. Vatandaşlar, Hendek’in güzelliklerinin eşsiz olduğunu dile getirirken Kaldırım ve beraberindeki heyete Hendek’e gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti.
Vali Kaldırım Keremali Gölyayla’ya hayran kaldı. 

----


ZENGİN YAŞAM KÜLTÜRÜ
Bölge hakkında bilgiler alan Vali Kaldırım daha sonra Hendek Belediyesi tarafından yayların dokusunu bozmadan, yayla kültürünün gelecek nesillere aktarılması ve doğal güzelliklerin keşfedilmesi adına hazırlıkları süren projeleri inceledi. Başkan Babaoğlu tarafından yeni nesil turizm, gençlik kampları, macera ve doğa sporları projeleriyle ilgili sunumlar yapıldı.  Bölgenin eşsiz tabiat güzelliklerinin yanı sıra iklimi ve coğrafyasının zengin bir yaşam kültürüne ev sahipliği yaptığını anlatan Başkan Babaoğlu, “ Şehrimizin ve Hendek’imizin her karışının ayrı bir güzelliği olduğu gibi, Keremali Gölyayla’yı çok özel buluyoruz. Doğanın tüm güzelliklerinin insanoğluna sunulduğu bu alanın keşfedilmesi, güzelliklerin paylaşılması ve Hendek’in yayla turizminde marka haline gelmesi için arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Proje toplantılarının ardından son şekli ile Keremali Gölyaylamız Sakarya’nın ve bölgenin parlayan yıldızı olacak” dedi.

----


GEÇMİŞTEN ALDIĞIMIZ İLHAMLA
Babaoğlu, “Geçmişimizden aldığımız ilhamla gelecek nesiller için belirlediğimiz hedefler var. Yeşilimizi çok seviyoruz. Projemizin detaylarını önümüzdeki süreçte açıklayacağız. Her bölge için bir proje hazırladık. Yaylalarımızda hayata geçirdiğimiz projelerle Hendek Türkiye’nin gözdesi olacak. Turizmde, sporda aranılan ve tercih edilen ilk adres Keremali Gölyayla olacaktır” diye konuştu. Sunum nedeniyle teşekkür eden Vali Çetin Oktay Kaldırım,  “Sakarya’mız yeni nesil turizm, gençlik kampları, macera ve doğa sporlarının merkezi olacak. Doğa harikası Gölyayla Gölünde turizm, gençlik kampları, macera ve doğa sporları projelerimizi masaya yatırdık” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi