Hak-iş İl Başkanı ve Hizmet-iş Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, "Bir musibetle karşı karşıya kaldığımız bu bugünlerde, Ramazan-ı Şerif'i vesile edinerek içten ve samimi dualarımızla, insanlığın bir an önce bu musibetten kurtulması için yüce Mevla'ya niyazda bulunalım. Allah’ın izni ile bu zor günleri dua ve sabır ile hep birlikte yeneceğiz. " dedi.

“Ramazan, kulluk yönündeki istikametimizi tahkim etmek için eşsiz bir fırsattır ve duanın makbul olduğu zamanlardır”

Gökdemir, Ramazan ayının sahuru, iftarı, teravihi, mukabelesi, itikâfı, Kadir Gecesi ve daha birçok feyiz ve bereketiyle Müminler için büyük bir nimet ve Allah’ın yeryüzüne rahmetinin açık bir tecellisi olduğunu, her ne kadar bu ibadetleri bu ramazanda evde yapmak zorunda olsak da ibadetin asli yönünün samimiyet olduğunu ve samimiyetin mekandan münezzeh olduğunu söyledi.

Ramazanın müminlerin günah ve hatalarından temizlenmek için önemli bir fırsat olduğuna işaret eden Gökdemir, “Ramazan, dünyanın baş döndürücü kuşatması altında daralan ruhlarımızı teskin etmek, bunalan gönüllerimize inşirah vermek, kulluk yönündeki istikametimizi tahkim etmek için eşsiz bir fırsattır. Ramazan bir bağışlanma mevsimidir. Nitekim Sevgili Peygamberimiz bir hadislerinde; “Bir kimse, inanarak ve sevabını sadece Allah’tan bekleyerek, Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır” buyurmuştur” diye konuştu.

“Bütün ibadetlerin en temel amaçlarından ve hikmetlerinden biri de, insanları ahlaklı, duyarlı, sorumlu bireyler yapmak ve bu güzellikleri toplumsal hayatın merkezi haline getirmektir” diyen Gökdemir, şöyle devam etti:

“Oruç ibadetinde de asıl amaç; kalbin, aklın, duyuların oruçla bütünleşmesi ve kulun ibadet bilinci, dua ve güzel ahlak ile Rabbiyle buluşmasıdır. Eğer hakkıyla idrak ve ihya eder, hikmet, nimet ve güzelliklerini iyi değerlendirirsek Ramazan ayı, hayatı bir okula, bütün yeryüzünü bir mabede, dünyayı cennetten bir huzura dönüştürecektir.”

Bu duygu ve düşüncelerle, tekrar gelişiyle gönüllerimizi aydınlatan rahmet ve bereket iklimi Ramazan ayının; dünyanın ve ülkemizin başındaki bu musibetin gitmesine,  kalplerimize huzur, hanelerimize bereket, ailemize, ülkemize ve İslâm âlemine hayırlar getirerek yeryüzünün selamet ve sekinetine, bütün insanlığın huzuru ve iyiliğine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum." Dedi.

Editör: Haber Merkezi