Hak-iş İl Başkanı ve Hizmet-iş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, HAK-İŞ’in 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden, Şanlıurfa’ya gitmekte olan Öz Büro-İş Sendikası üyelerini taşıyan aracın kaza yapması ile ilgili bir bilgilendirme ve başsağlığı mesajı yayınladı. Gökdemir, 5 emekçinin vefat ettiğini, 13 emekçinin de yaralandığını belirterek, “Kaybettiklerimiz bizim şehitlerimiz, yaralananlar bizim gazilerimiz” dedi.
Hak-İş ve Memur-Sen’in 1 Mayıs programına katılmak için Kahramanmaraş’tan Şanlıurfa’ya giderken trafik kazası geçiren işçilerle ilgili bilgi veren Gökdemir, kaza yapan minibüste 17 kişinin bulunduğunu belirtti. Yolda seyreden bir otomobilin lastiğinin patlaması sonucu minibüse çarptığını, çarpmanın etkisiyle minibüsün de kontrolden çıkarak devrildiğini aktaran Gökdemir, kazada 4 kişinin olay yerinde, 1 kişinin de hastanede yaşamını yitirdiğini belirtti.
Kazada yaralanan 13 kişinin tedavilerinin çeşitli hastanelerde devam ettiğini bildiren Gökdemir, yaralılardan 3’ünün durumunun ağır olduğunu kaydetti.
Gökdemir, kazada Gazel Kısaca, Fatma Kılıç, Şükran Entemiz, Onur Yay ve Melike Uysal’ın hayatını kaybettiğini açıkladı. Gökdemir, 1 Mayıs Programımıza katılmak üzere, Elbistan'dan Şanlıurfa ya giderken meydana gelen kazada yaralanan kardeşlerimize Allah’tan acil şifalar, vefat eden kardeşlerimize de Rabbimden rahmet ailelerine ve sevenlerine sabır diliyorum diyerek sözlerine son verdi.

Editör: Haber Merkezi