Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten Sakarya Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanları ve Kurul üyeleri, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu’yu makamlarında ziyaret etti. Söz konusu ziyarette günümüzdeki girişimcilik faaliyetleri, daha da yaygınlaştırmak için yapılan çalışmalar, sağladığı yararlar ve girişimcilikte kadınların rolünün daha da yaygınlaşması için konular konuşuldu.

GİRİŞİMCİLİK RUHU
Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Zehra Dirim, belediye başkanlarına kadınların girişimcilikte daha da etkin rolü olması için kurulun çalışmalarından bahsetti. Dirim, “Kadın girişimciler olarak birlikte ilerlemeye gayret ediyoruz. Türkiye’de girişimciliğin yaygınlaşması ve özellikle de kadınlar tarafından örnek alınması için çalışmalarımızı yapıyoruz. Belediyelerimizin de desteği ile umarız bu girişimcilik ruhunu bütün kadınlarımıza aşılayacağız” dedi. Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Mertcan Korkmaz, belediye başkanlarına artık girişimcilerin daha çok desteklendiğini vurgulayarak belediyeleri iş birliğine davet etti.

İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, girişimcilerin yapacağı projelerde ilçe ile sorunları var ise duymaktan mutlu olacaklarını ve düzeltmek için yardımcı olacaklarını belirtti. Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, kadınlara istihdam sağlama konusunun kendisini çok memnun ettiğini belirterek Geyve’de oluşturulan ve birçok kadına istihdam sağlayan organik ürünler üretim merkezini çok takdir ettiğini belirtti. Her zaman bu ve bunun gibi projelerle iş birliğine ve desteğe hazır olduğunu belirtti. Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen de, ilçelerinde yapılan festivallerin girişimcilere fırsat ve destek olduğunu belirtti. Her zaman girişimci projelerde iş birliği sağlamaktan memnun olacaklarını belirtti. Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ise böyle olumlu bir konuda gelecek her türlü işbirliğine ve destek vermeye hazır olduğunu belirtti

Editör: Haber Merkezi