Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ilçede yapımına başlanan, devam eden ve tamamlanan projeler hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu. 2018 yılında Serdivan’a taşınan Toyotasa Devlet Hastanesi’nin, Sıdıka Sabancı Devlet Hastanesi ismiyle tekrar eski yerine döneceğini vurgulayan Karakullukçu, “15 gün içerisinde taşınma olacak. Hastanenin yüzde 50’ye yakın masrafını Sabancı Vakfı karşıladı. Hastanenin ismi Toyotasa Devlet Hastanesi’nden Sıdıka Sabancı Devlet Hastanesi olarak değiştirildi” dedi.

“BÖLGEYE HİTAP EDECEK”

Hizmete açılacak olan Sıdıka Sabancı Devlet Hastanesi’nin tüm bölgeye hitap edeceğini vurgulayan Başkan İsmail Karakullukçu, “Hastanemiz donanımlı bir şekilde hizmete açılacak. Açılmasıyla birlikte sadece Arifiye’ye değil tüm bölgeye hitap edecek. Hastane ayrıca acil durum hastanesi olarak da hizmet verecek. İçerisinde diş polikliniği de olacak. Diş polikliniğinin 7 kadrosu var, bu sayı 10’a çıkartılacak. Sabancı Vakfı’nın, hastanenin cumhurbaşkanıyla birlikte açılışının yapılması için talebi var. Şu an itibariyle herhangi bir olumsuz durum söz konusu değil. Hastanenin yapımı geç oldu ancak temiz ve çok donanımlı oldu” ifadelerini kullandı.

YENİ HİZMET BİNASI

Arifiye’ye yeni bir hizmet binası kazandırdıklarının altını çizen Karakullukçu, “Belediye sosyal tesisi olarak hizmet binamıza başladık. 1-2 ay içerisinde firma binayı bize teslim edecek. Biz de yılbaşına kadar yeni yerimize geçmeyi planlıyoruz. Mevcut hizmet binamızı da SUBÜ’ye verdik. Üniversite burayı, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SADEM) olarak kullanacak. Bununla ilgili meclis kararlarımızı aldık” şeklinde konuştu. 

“SUBÜ ARİFİYE’DE OLMALI”

SUBÜ Kampüsü’nün nereye yapılacağıyla ilgili görüşlerini dile getiren Başkan Karakullukçu, “SUBÜ Kampüsü için 3 yer öneriliyor. Bunlardan birini de biz öneriyoruz. SUBÜ’nün ilçemizde olmasını istiyoruz ancak bununla ilgili yetkili makamlardan verilmiş net bir karar yok. Ancak SUBÜ’nün kanun gereği Arifiye’de olması lazım. Çünkü SUBÜ, uygulamalı bir üniversite. Arifiye’de Organize Sanayi Bölgesi olan bir ilçe. Bundan dolayı üniversitenin burada olması üniversite için avantaj sağlayacak. Bununla ilgili mücadele veriyoruz. Hep birlikte bekleyip göreceğiz.” şeklinde konuştu.

“HÜKÜMETİMİZ YAPACAK”

İlçede yapılacak yeni Aile Sağlık Merkezi’yle ilgili de konuşan Karakullukçu, “Müteahhit burayı bitiremedi. Süresini kullandıktan sonra bırakıp gitti. Kurdan kaynaklı bir takım artışlar meydana geldi. Dosyamız bakanlıkta. Tahmin ediyorum 1 ay içerisinde tekrar yapılmak üzere ihaleye çıkılacak. Önümüzdeki 1 yıl içerisinde de çok güzel bir sağlık ocağı ilçemize kazandıracağız. Şu an geçici olarak sağlık ocağımız var. Vatandaş, binanın yapılmaması yönünden şikayette bulunuyor yoksa hizmet olarak aksayan olumsuz bir durum yok. Binanın bitmesi için çok çalışacağız. Bu projeyi de AK Parti hükümetimiz tamamlayacak.” dedi. Serkan OK

Editör: Haber Merkezi